Kadro Bekleyen Uzman Çavuşlar Dikkat: Komisyona Geldi Ama...

Önceki gün Milli Savunma Komisyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. Komisyonda uzman çavuşlara kadro konusu da gündeme geldi.

Kadro Bekleyen Uzman Çavuşlar Dikkat: Komisyona Geldi Ama...

Uzman erbaşlara kadro talebi yine reddedildi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu 'nda askerlik kanunu görüşüldü. Önceki gün yapılan görüşme sırasında kanun teklfiine ek bir madde eklenmesi talebi gündeme geldi. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, söz konusu kanun teklifine ek bir madde eklenmesini ve uzman çavuşların kadroya alınmasını talep etti. 

TEKLİF GELDİ

Komisyon Başkanı, Mehmet Ali Çelebi'nin verdiği teklifi şu şekilde komisyona sundu:

"Görüşülmekte olan (2/3002) esas numaralı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne aşağıdaki maddenin eklenmesini arz ve teklif ederiz.

18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na ek madde eklenmiştir.

Ek Madde 5 - Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığında sözleşmeli uzman erbaş pozisyonlarında görev yapan muvazzaf personel, bu maddeyi ihdas eden kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın uzman erbaş kadrolarına atanmış sayılır. Bu personel hizmet süreleri dikkate alınarak atandıkları kadro ve dereceye uygun özlük haklarından yararlanır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uzman erbaş kadrolarına atanan personel hakkında, mevcut sözleşme hüküm ve şartlarının düzenleyen kanun hükümlerinin bu maddeyle çelişmeyen hükümleri uygulanır."

ÇELEBİ'DEN AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi , söz konusu teklifi ile ilgili söz aldı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu uzman erbaşların kadroya geçirilmesi baya yılan hikâyesine dönmüş durumda şu an. Sürekli s özler veriliyor ama bir türlü yerine getirilmedi. Bununla ilgili bir dikkat çekmek istedik. Kadroya alınmaları gerçekten uygun olacaktır."

OYLAMA YAPILDI

Bu konuşma sonrası ek maddenin kanun teklifine eklenip eklenmeyeceği oylamaya sunuldu. Oylama şu şekilde yapıldı:

BAŞKAN İSMET YILMAZ – Teşekkür ediyoruz.

Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Önerge kabul edilmemiştir.

KADRO TEKLİFİ EKLENMEDİ

Komisyonda uzman çavuşlara kadro için kanun teklifine eklenmek istenen ek madde reddedildi.