Binlerce Yedek Astsubay Alımı Yapılacak-Rekor Başvuru Geldi 2019

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir son dakika açıklaması yaptı. Yeni askerlik sistemi ile ilgili konuşan Bakan Akar, bedelli askerlik ile yedek astsubaylığa başvuru yapan kişi sayısını açıkladı. İşte detaylar.

Binlerce Yedek Astsubay Alımı Yapılacak-Rekor Başvuru Geldi 2019

Son dakika haberi: Yedek astsubaylığa ve bedelli askerliğe başvuru yapan sayısı açıklandı.

Geçtiğimiz yıl seçim süreci sonrası çıkarılan bedelli askerliğe yüksek sayıda başvuru yapılmıştı. 15 bin TL 'ye bedelli askerlik için  yapılan başvuru sonrası yeni askerlik sistemi yürürlüğe girdi ve bedelli kalıcı hale geldi. Kalıcı bedellide rakam ise 33 bin TL oldu. 

15 bin TL bedelli için askerliğe 633 bin 844 kişi başvuru yaptı.

Yeni askerlik sisteminin TBMM 'den geçmesinin ardından bedelli kalıcı hale geldi ve bedelli iki katına çıkarıldı. Yeni bedelli askerlikte fiyat 33 bin 230 liraya yükseldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerliğe başvurularla ilgili son bilgileri paylaştı ve başvuru yapan toplam aday sayısını açıkladı.

Bakan Akar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Yeni askerlik sistemi kapsamında 20 bin 428 yükümlü e-devlet üzerinden ve askerlik şubelerine bedelli askerlik için başvurdu." diye konuştu.

YEDEK ASTSUBAYLIĞA REKOR BAŞVURU OLDU

Yeni askerlik sistem iile hayata geçen yedek astsubaylığa da değinen Bakan Akar,"Yedek astsubaylıkla ilgili 35 bin gencimiz başvuruda bulundu. Bu noktada bu yoğun ilgi için gençlerimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

YEDEK SUBAY VE ASTSUBAYLIKTA SON TARİH 31 AĞUSTOS 2019

Detaylar için TIKLAYIN

Diğer yedek subay astsubay adayları bu sayfada >>  TIKLA KATIL