Askerlik Uzadı mı? Sorusu Yanıt Buldu

Askerlik uzadı mı ? sorusu önceki günden bu yana en çok aranan sorular arasında. Terhis ve celp dönemlerinin 1 ay ertelenmesinin detayları haberimizde.

Askerlik Uzadı mı? Sorusu Yanıt Buldu

Askerlik açıklaması sonraıs o iddialar.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önceki gün önemli bir açıklama yaptı. Bakan Akar, koronavirüs tedbirleri kapsamında terhislerin 1 ay ertelendiğini , askere alınacaklar için de 1 aylık erteleme yapıldığına yer verildi. Bu açıklama sonrası vatandaşlar, askerlik süresinin 7 aya uzatıldığını sandı. Kamubulteni.com instagram adresimizi soru yağmuruna tutan adaylar, askerliğin 7 ay mı olduğunu sordu. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda sorulara cevap verdik.

HULUSİ AKAR 'IN AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Aldığımız tüm bu tedbirlere rağmen, celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının, Mehmetçik, toplum ve TSK için bir risk oluşturduğunu değerlendirdik, gördük, görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Jandarma dahil 53 bin kişi celp kapsamında gelecek, 66 bin kişi de terhis olacaktır. Yurdumuzun her köşesinde ve yurt dışında görev yapan Mehmetçiğin bu görev değişimi yurt çapında en az 120 bin kişilik çok kapsamlı bir hareketliliğe sebep olacaktır. Aile bireyleri ve diğer yakınları dikkate alındığında bu rakamın 500 binlere varacağı değerlendirilmektedir. Kışladan sağlıklı çıkanların evlerine, evlerinden sağlıklı çıkanların kışlalara virüs bulaşmadan ulaşmaları bu ortamda çok riskli ve hatta mümkün de olmayabilir. Bu da hem TSK için hem de aileler ve toplum için büyük tehlike ve risk demektir. Bu hareketlilik, bugüne kadar karantina, şehirlerin izolasyonu, sokağa çıkma yasağı gibi sosyal hareketliliği asgariye indiren tedbirlerle yurt genelinde ve TSK bünyesinde sağlanan kazanımlara çok ciddi, büyük zararlar verebilir. Buna bağlı olarak, özellikle operasyon birliklerimizde meydana gelecek bir virüs salgını yurt içi, yurt dışı operasyonlarımızı tehlikeye sokabilir."

ASKERLİK UZADI MI?

Bu açıklama sonrası sosyal medya üzerinde iddialar dolaşmaya başladı. Birçok kişi, askerliğin bundan sonra 7 ay olacağını söyledi. Kamubulteni.com instagram adresimize ise bu konuda çok sayıda soru geldi.

Cevap: Askerlik 7 ay olmadı. Bu karar , sadece Nisan'da terhis olacakları ve Mayıs ayında askere gidecekleri ilgilendiriyor. Nisan 'da terhis olacaklar Mayıs ayında terhis olacak. 1 Mayıs 'ta askerliğe gidecek gençler ise Haziran ayında askere gidecek.

Askerliğin 7 ay olduğu , korona nedeniyle askerlik süresinin uzadığı iddiaları asılsızdır. Sadece bu ay terhis olacaklar için süreç 1 ay uzadı.

Merak ettiğiniz soruları sorma için İnstagram adresimizi takip edin. TIKLA KATIL