Askerlik Süresi 9 Aya Düşecek Mi? Tek Tip Askerlik Çalışmaları Hakkında Son Gelişmeler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın profesyonel ordu ile ilgili açıklamalarının ardından askerlik süresi 9 aya düşecek mi? soruları gündeme gelmiş, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin tek tip askerlik ve askerlik süresiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sunmuştu. Askerlik süresi azalacak mı, bedelli askerlikte 21 gün şartı, profesyonel orduya geçiş ve diğer konularla ilgili son dakika gelişmeleri Türkiye'nin memur adayı sitesi kamu bülteni haber sitesinde.

Askerlik Süresi 9 Aya Düşecek Mi? Tek Tip Askerlik Çalışmaları Hakkında Son Gelişmeler

ASKERLİK SÜRESİ 9 AYA DÜŞECEK Mİ?

Askere gidecek gençler ve hali hazırda vatani görevini yerine getiren askerlerin merakla beklediği konulardan birisi de tek tip askerlik düzenlemesi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı profesyonel orduya geçiş süreciyle ilgili açıklamalarının ardından askerlik süresinin 9 aya düşeceğine yönelik beklentiler artmış, konuyla ilgili her türlü açıklama asker ve asker aileleri tarafından merakla takip edilmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tek tip askerlikle ilgili, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz." demiş fakat askerlik süresine ilişkin net bir açıklama yapmamıştı.

ANTALYA MİLLETVEKİLİ FERİDUN BAHŞİ TEK TİP ASKERLİKLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİNİ MECLİSE SUNDU

Bu arada İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM'ye tek tip askerlik ve bedelli askerlik konularıyla ilgili kanun teklifleri sunmuş, tek tip askerlik modeliyle askerlik süresinin 6 aya indirilmesini talep ettiklerini belirtmişti. Feridun Bahşi, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bedelli askerlik konusuna da değinerek, "Bir başka konu ise bedelli askerlik konusu. Bu durum tam bir drama dönüşmüştür. 700 bini bulan müracaatın her celp döneminde alınanlarla eritilmesi yılları bulacak bir dramdır. Bu çocuklar bir an önce işlerini kurabilmek, hayatlarına yön verebilmek için açtığınız bu yola başvurmuşlardır ancak sonu gelmeyen bir beklemeye takılıp kalmışlardır. Gelen bilgilerden, birçoğunun psikolojik sorunlar yaşadığı anlaşılmaktadır. Kimi evliliğini, kimi iş hayatını beklemeye almıştır. Gelin, bu teklifimize destek olun ve askerlikte yaşanan tüm farklılıkları giderip tek tip hâle getirelim." demişti.

TEK TİP ASKERLİKLE İLGİLİ SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Konuyla ilgili yorumlarınızı sayfanın altındaki yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA