Askeriyeyi Kazananların Sağlık Kurulu Raporu Alacağı Hastaneler

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik personellerinin ve askeriyeyi kazanan adayların sağlık kurulu raporu alacağı hastanelerin listesi güncellendi.

Askeriyeyi Kazananların Sağlık Kurulu Raporu Alacağı Hastaneler

Sağlık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

Bakanlık resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastanelerin listelerinin güncellendiğine yer verildi. Yayımlanan duyuruda bazı hastanelerin bu listeden çıkarıldığına yer verildi.

ASKERİ PERSONELLERİN SAĞLIK KURULU RAPORU ALDIĞI YER

Askeri personel alımlarında adaylar, başvurularını yaptıktan sonra seçim aşamalarına çağrılır. Seçim aşamalarını başarılı şekilde geçen adaylar, atanacağı göreve uygun mu değil mi ölçülmesi ve gerekli testlerin yapılması için hastaneye sevk edilir. Hastanede tüm bölümlerde muayene olan ve gerekli tetkikleri yapanadaylar, sağlık kuruluna çıkar.

Sağlık kuruluna çıkan adaylar, bu muayenelerin sounçlarına göre değerlendirilir. Değerlendirme sonucu adaylar askeri personel hakkında olur ya da olmaz kararı verilir. Askeri personel olamaz sonucu alan aday, itiraz etmesi durumunda başka iki hastaneden olur raporu almak zorunda. Hastaneden olur alan adaylar ise sağlık raporunu kuruma gönderir ve eğitim için bekleyişe başları.

Başvurusu devam eden askeri personel alımları için TIKLAYIN

LİSTE GÜNCELLENDİ

Sağlık Bakanlığı 'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler Listesi Güncellenmiştir!!!

Çanakkale Devlet Hastanesi listeden çıkarılmış; Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi listeye eklenmiştir. 

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi listeden çıkarılmış; Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi listeye eklenmiştir.  

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı Ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler Listesi şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara