7145 Sayılı Kanun ile TSK'dan 1164 Personel İhraç Edildi

Son dakika haberi: TSK bünyesinden OHAL sonrası yayımlanan 7145 sayılı kanun ile toplamda 1164 personel ihraç edildi.

7145 Sayılı Kanun ile TSK'dan 1164 Personel İhraç Edildi

OHAL 'in sona ermesinin ardından yürürlüğe giren 7145 sayılı Kanun ile kamu kurumlarında terör bağlantısı tespit edilen memurlar görevinden uzaklaştırılıyor.

Bu kapsamda önceki uygulama sonuçlarına göre, müşterek olarak belirlenen kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeler sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın verdiği onay ile TSK 'den toplamda bin 164 personel ihraç edildi, 106 emekli askerin de rütbeleri geri alındı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre, TSK, her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesine OHAL sonrasında da devam ediyor.

Gerek yurt içinde, gerekse sınır ötesinde düzenlenen operasyonlarda terör örgütünün inlerine girmeyi başaran TSK, FETÖ ile mücadeleyi de aralıksız şekilde sürdürüyor.

Önceki uygulama sonuçlarına göre, müşterek olarak belirlenen kıstaslar çalışmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafından hassasiyetle kullanılıyor.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'ndan 601, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 'ndan 188 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı 'ndan 375 personel kamudaki görevinden ihraç edildi. Böylelikle OHAL'in kaldırılmasının ardından TSK'den bugüne kadar ihraç edilen toplam personel sayısı bin 164 oldu.

Kamubulteni.com  |  Ankara