11. Dönemler Mezun Oldu-Sırada 12. Dönem Bordo Bereli Alımı Var

11. Dönem Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni yapıldı ve bordo bereliler mezun oldu. Mezuniyetin ardından sırada 12. dönem bordo bereli alımı var. İşte detaylar.

11. Dönemler Mezun Oldu-Sırada 12. Dönem Bordo Bereli Alımı Var

Bordo bereliler mezun oldu : Yeni alım yolda.

Özel Kuvvetler Komutanlığında 11. Dönem Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni düzenlendi ve bordo bereli olmak için kursa başlayan kursiyerler mezun oldu.  Bugün düzenlenen programda , kursu birinci olarak bitiren subay, astsubay ve uzman erbaş tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Dereceye giren personelin bröveleri Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar tarafından verildi.

Şahit timinin salonda yerini alması sonrası  Özel Kuvvetler Yemini edildi ve kursiyerler bordo berelerini taktı.

Yemin sonrası kürsüye geçen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Özel Kuvvetler personeline teknik, taktik, askerî ve idari konulardaki direktiflerini iletmesinin ardından başta Özel Kuvvetler Komutanlığı olmak üzere Silahlı Kuvvetlerin tüm unsurlarının yoğun bir faaliyet ve icraat içinde olduğunu söyledi.

Ordunun kahraman ve fedakâr personelinin gerek yurt içinde gerek sınır ötesinde kendine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini, çalışmalarını aralıksız şekilde devam ettirdiğini söyleyen  Bakan Akar, "Ordumuzun en önemli görevi asil milletimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliği ve bağımsızlığı ile birlik, bütünlük ve güvenliğini sağlamaktır. 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı içinde bu mücadele aralıksız sürmektedir" diye konuştu. Türkiye'nin etrafındaki risk, tehdit ve tehlikelere dikkat çeken Bakan Akar, "Onun için birliğimiz, bütünlüğümüz, güvenliğimiz ve dayanışmamız çok önemli" dedi.

S-400 AÇIKLAMASI

Rusya 'dan alınacak S-400 'ler meselesine değinen Bakan Akar şu ifadeleri kullandı:

"1990'lı yılların sonundan itibaren ülkemizin hava ve füze savunması için sistem arayışı içindeyiz. Bu konuda tüm müttefiklerimizle, diğer ülkelerle çeşitli temaslarımız oldu. Yapılan çalışmalarda istenilen cevapları alamadık. Bazı kriterler belirledik;  ortak üretim, teknoloji ve bilgi transferi istediğimizi söyledik. Buna olumlu cevabı veren Rusya oldu. Bu çerçevede S-400 ile ilgili  anlaşma yapıldı. Türkiye NATO'ya ilişkin tüm sorumluluklarını eksiksiz ve aksaksız yerine getiriyor. 'S-400'ü alarak NATO'dan uzaklaştığımız' filan yok. Bu bir tedarik meselesi. Bunun F-35 ile ilişkilendirilmesini şiddetle reddediyoruz. Biz F-35 projesinin 9 ülke ile birlikte ortağıyız. Ödememiz gereken ortaklık payı neyse eksiksiz ve aksaksız ödedik, yapmamız gereken ne varsa yaptık. Beklentimiz, ortaklarımızın başta ABD olmak üzere bu konuda aklıselimle davranmaları, olayları objektif değerlendirmeleri ve çözümün bulunması. F-35 ile S-400'lerin birlikte olmasında herhangi bir sıkıntısı varsa bununla ilgili ortak bir çalışma grubu kuralım. Bu grupla çalışmaları yapalım. Hakikaten bir olumsuz durum varsa bunun da giderici tedbirlerini hep birlikte çalışarak alalım. Bu konuda bizim tutumuz, çalışmalarımız çok açık."

12. DÖNEM ALIMI YOLDA

11. Dönemlerin mezun olması sornası sırada 12. dönem bordo bereli alımı var. Ordudaki bordo bereli eksiği için yapılacak 12. dönem alımı tarihi belli değil. Önümüzdeki günlerde MSB 'nin konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

BORDO BERELİ ALIMI NASIL OLUR?

Bordo bereli alımları açıktan yapılmaz. TSK bünyesindeki subay, astsubay ve uzman erbaşlar arasından bordo bereli alımı yapılır. Bordo bereli alımları için TSK bünyesinde subay, astsubay veya uzman erbaş olmanız gerekmektedir. 

Askeri personel alımlarını bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

ASKERİ PERSONEL ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN