MSB PERTEM Güncel Duyurular: Lise ve Üniversite Mezunu Subay Astsubay Alımı Yapılıyor

Milli Savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara ve güncel ilanlara baktığımızda lise mezunlarından MSÜ'ye askeri öğrenci, lisans mezunları aracından da hukuk sınıfı subay alımı yapıldığı görüldü. İşte MSB güncel ilanları.

MSB PERTEM Güncel Duyurular: Lise ve Üniversite Mezunu Subay Astsubay Alımı Yapılıyor

MSB'ye astsubay ve subay alımı.

2021 yılının ilk askeri personel alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda Milli Savunma Bakanlığı bünyesine lise ve lisans mezunu adaylar arasından subay, lise mezunları arasından ise astsubay alımı yapılacağına yer verildi. Milli Savunma Üniversitesi sınavı ile yapılacak astsubay subay alımında adayların lise mezunu olması, MSB bünyesine yapılan hukuk sınıfı subay alımında ise adayların lisans mezunu olması gerektiğine yer verildi. 

LİSE MEZUNU ASTSUBAY ALIMI

MSÜ bünyesine erkek adaylar arasından astsubay alımı yapılıyor. İlana başvurular ÖSYM'den yapılacak. Adaylar öncelikle MSÜ giriş sınavına başvuru yapacak. Sınava başvuranlar, ÖSYM tarafından yapılacak sınava girecek ve ilk sınavı geçmeleri sonrası YKS'deki TYT oturumuna katılacaklar. 

LİSE MEZUNU SUBAY ALIMI

MSÜ bünyesine lise mezunu kadın erkek adaylar arasından da subay alımı yapılacak. ÖSYM tarafından yapılacak Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı ile yapılacak alımda adaylar önce MSÜ sınavına girecek. Daha sonra TYT ve AYT oturumlarına girecek adaylar, taban puanı geçmeleri durumunda diğer seçim aşamalarına alınacak.

SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

HUKUK SINIFI SUBAY ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine , hukuk sınıfı subay alımı yapılıyor. KPSS'siz alımın detayları için TIKLAYIN

Kadın erkek ilana başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN