Kadın-Erkek Adaylar Nasıl JÖH Olur? İşte Özel Harekat Olma Yolları

Jandarma Özel Harekat alımları nasıl yapılmaktadır? Kimler JÖH olabilir? Kadın ve erkek adayların Jandarma Özel Harekat olma yolları nelerdir? İşte detaylar.

Kadın-Erkek Adaylar Nasıl JÖH Olur? İşte Özel Harekat Olma Yolları

Kimler Jandarma Özel Harekat olabilir? Kadın-erkek adaylar nasıl JÖH olur?

Kamubulteni.com olarak en çok aldığımız mesajların başında, Jandarma Özel Harekat alımları ne zaman olacak? Kimler Jandarma Özel Harekat olabilir? Kadın JÖH alımları nasıl oluyor gibi sorular sorulmakta. Biz de Kamubulteni.com 'a gelen bu sorulara yanıt vermek ve adayların kafasındaki soruları giderme adına haberimizi yazdık.

UZMAN ERBAŞ-ASTSUBAY VE SUBAYLAR ARASINDAN JÖH ALIMI OLUR

Jandarma Özel Harekat alımı şeklinde ilan yayımlanmaz. Bazı internet siteleri JÖH alımı yapılacak, ne zaman yapılacak? şeklinde haberler yapmakta. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı direk JÖH olarak alım yapmaz. Jandarma bünyesinde çalışmakta olan uzman erbaş, astsubay ve subaylar arasından özel harekat branşına alım yapılır.

UZMAN ERBAŞLAR NASIL JÖH OLUR?

Jandarma Genel Komutanlığı her yıl on binlerce uzman erbaş alıyor. Bu yıl da iki defa ilan yayımlayan Jandarma, 3 binden fazla uzman erbaş alımı için başvuruları aldı ve almaya devam ediyor. Öte yandan yeni asayiş alımları da yapıalacak. Jandarma bünyesinde uzman erbaş olan adaylar, ihtiyaç olması durumunda JÖH branşına geçebilmektedir.

ASTSUBAY VE SUBAYLAR NASIL JÖH OLUR?

Jandarma bünyesinde astsubay ve subay olan adaylar JÖH sınıfına geçebilirler. JÖH sınıfına rütbeli askerler de alınır.

KADIN ADAYLAR NASIL JÖH OLUR?

Kadın adaylar, Jandarma bünyesinde astsubay ve subay olabilirler. KPSS puanı ile yapılan alımda subay ve astsubay alımına kadın adaylar da başvuru yapabiliyor. Bu alımlarla Jandarma bünyesine geçen kadın adaylar, daha sonra meslek içinde JÖH sınıfına geçebilmektedir.

Uzman erbaş alımı en az ilkokul düzeyinden yapılırken bu alımlara sadece erkekler başvurabilir. Kadın Jandarma alımları ise subay ve astsubay olarak yapılır. Bu alımlar ise ön lisans ve lisans mezunları arasından yapılır.

İLANLAR BU SİTEDE OLACAK

Jandarmaya yeni personel alımları Kamubulteni.com 'da yayımlanacak. İlanlar geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN