Jandarma'ya 6 Bin 343 Asayiş Uzman Alımı Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı yeni dönem asayiş sınıfı uzman erbaş alımında sayı düştü. 10 bin 175 alım olması beklenirken lojistik ve havacılık branşlarına sayı verilmesi sonrası alım düştü.

Jandarma'ya 6 Bin 343 Asayiş Uzman Alımı Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planında Jandarma bünyesine 10 bin 175 adet uzman erbaş alımı yapılacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın Ağustos ayı başında yaptığı bu açıklamanın ardından Jandarma 2 ilan yayımladı. Yayımlanan iki farklı ilan ile Jandarma bünyesine lojistik, havacılık branşlarında istihdam etmek üzere toplamda 3832 uzman erbaş alımı için başvurular alındı ve alınmaya devam ediliyor.

LOJİSTİK SINIFI UZMAN ALIMI BAŞVURULARI DÜN BAŞLADI

Lojistik sınıfı uzman erbaş alımı için başvuurlar dün başladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yapılan başvuruların detayları için TIKLAYIN

HAVACILIK BRANŞI UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILDI

Jandarmaya havacılık branşı uzman erbaş alımları ise geçtiğimiz aylarda yapıldı. Bu alımların tamamlanmasının ardından Jandarma, asayiş sınıfı uzman erbaş alımı için ilana çıkacak.

GERİYE ASAYİŞ SINIFI UZMAN ERBAŞ ALIMI KALDI

Lojistijk ve havacılık branşlarına alımlar yapıldı ve yapılıyor. İki branşa alımların ardından asayiş sınıfı uzman erbaş kalıyor. Lojistik uzman erbaş alımı için başvurular 29 Kasım günü sona erecek. Başvuruların sona ermesinin ardından Jandarma, yeni asayiş uzman erbaş alımı için ilana çıkacak.

100 günlük eylem planında 10 bin 175 uzman alımı yapılacağına yer verilmişti. Bu sayının 3832 'lik kısmı lojistik ve havacılık branşına ayrıldı. Geriye ise 6 bin 343 sayısı kaldı. Bu sayı ise asayiş sınıfı uzman erbaş alımına ayrıldı.

ASKERLİK ŞARTI YOK

Jandarma 'ya uzman erbaş alımında yaş şartı KHK ile 27 'ye yükseltildi ve daha önce olan askerlik şartı da kaldırıldı.

İLAN BU SAYFADA

Jandarma yeni alım için ilan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara