Bakan Soylu'dan Jandarma Uzman Erbaş-Astsubay-Subay Alımı Müjdesi

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başlama töreni Akademi yerleşkesindeki Kültür Sitesi'nde düzenlendi. Düzenlenen törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılı Jandarma alımlarına değindi.

Bakan Soylu'dan Jandarma Uzman Erbaş-Astsubay-Subay Alımı Müjdesi

Bakan Soylu 'dan 2019 Jandarma alımı hakkında açıklama.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Akademi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, öğrenciler ve öğrencilerin ailelerinin katılımı ile düzenlenen törende Arif Çetin ile Akademi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu faaliyetlere ilişkin Bakan Soylu 'ya bilgi verdi.

Bilgilerin ardındna kürsüye geçen Süleyman Soylu, "2 bin 500-3 bin rakımlı yerlere çıkıyoruz. Sizler benden daha iyi bilirsiniz, sadece taş var. Yerleşim yok, maden yok, altın yok hatta ağaç bile yok ama biz oraya karakol kurmak zorundayız, biz oralarda gezinmek zorundayız, biz oraları kollamak, oralarda operasyon yapmak zorundayız çünkü bizim dağlarımızda eğer boşluk bulurlarsa üslenecek, mağaralarda silah depolayacak, bomba imal edecek hainler, kötü insanlar var. Avrupa'nın göbeğinden getirilmiş ve okullarımızın önlerine sevk edilecek uyuşturucu haplarını önce orada depolayacaklar. Oradan dağıtım yapacaklar. Onları satıp, silah alıp bize sıkacaklar. Oralarda üslenip şehirde eylem yapacaklar. Bizim gafletimizi, bizim oraları boş bırakmamızı kolluyorlar." ifadelerini kullandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ’nde subay, astsubay, lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplamda  7 bin 381 öğrenci bulunduğunu söyleyen Bakan  "2016’da yüzde 56 olan jandarmadaki profesyonelleşme oranımız, bugün itibarıyla yüzde 61'dir." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 72, 2020 için öngördüğümüz nihai hedefimiz ise yüzde 81'dir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızda ise profesyonelleşme oranımız 2016’da yüzde 71'di, 2017'de bu rakamı yüzde 81'e yükselttik. Bu yıl için de hedef rakamımız olan yüzde 85 seviyelerini yakalamış durumdayız. Bunlar sadece rutin bir personel alımı değil, aslında büyük bir dönüşümdür ve esas itibarıyla 15 Temmuz’dan sonra ülkemizin yaşadığı sürecin tamamı, başlı başına bir değişim ve dönüşüm hikayesidir. Sadece kapasitemizi arttırmadık, mantalitemizi, hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşananlara bakışımızı da değiştirdik."

2019 'DA ALIMLAR YÜZDE 11 ORANINDA OLACAK

2016 ile 2016 yılında yapılan alımlar yüzde 5 arttı. Bakan Soylu 'nun açıklamasında ise bu oran yüzde 11'i buluyor. Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına baktığımızda profesyonelleşme oranı 2019 'da ciddi şekilde artacak ve 2019 yılında alımlar önceki yıllara göre 2 kattan fazla yapılacak.

ASTSUBAY-UZMAN ERBAŞ-SUBAY ALINACAK

2019 yılında ciddi şekilde Jandarmaya alım yapılacak. uzman erbaş, astsubay ve subay gibi kadrolara yapılacak alımlar Kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara