2021'de Lise Mezunu Subay Astsubay Alımı Yapılacak: İşte Başvuru Şartları MSÜ

2021 yılında MSÜ 'ye lise mezunları arasından subay astsubay alımı yapılacak. Söz konusu alım için yazılı sınav yapılacak.

2021'de Lise Mezunu Subay Astsubay Alımı Yapılacak: İşte Başvuru Şartları MSÜ

Lise mezunlarından subay astsubay alımı bekleniyor.

2021 yılında lise mezunu adaylar arasından subay ve astsubay alımı yapılacak. 2021 Milli Savunma Üniversitesi Giriş Sınavı'na ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek adaylar arasından yapılması planlanan askeri öğrenci alımında başvurular önümüzdeki yıl alınacak. Biz de bilgilendirmede bulunmak için bu yazımızı kaleme aldık.

MSÜ İLE LİSE MEZUNU ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMI

Milli Savunma Üniversitesi bünyesine lise mezunları arasından her sene subay astsubay alımı yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda kurulan MSÜ'ye alınan öğrencilerden subay öğrencileri 4, astsubay öğrencileri ise 2 yıl eğitim görmektedir. 2 Yıllık eğitimin ardından öğrenciler, Astsubay MYO'dan kuvvet komutanlıkları bünyesine astsubay olarak atanır ve göreve başlar. Harp okullarında 4 yıl eğitim gören subaylar da aynı şekilde kuvvet komutanlıklarında subay olarak göreve başlar.

Subay astsubaylar ve ilana başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

SUBAYLIĞA KADIN ERKEK, ASTSUBAYLIĞA ERKEK ALINACAK

MSÜ tarafından yapılan açıklamada, "Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır." denildi.

YAŞ ŞARTI DETAYI

Lise mezunları arasından yapılan astsubay subay alımında yaş şartı şu şekilde:

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (Subay Alımı)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (Astsubay Alımı)

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 20210 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2019 ve 2020 yılında mezun olmak (Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar.),

HABERİMİZİ ERKEN YAZDIK

Lise mezunu subay astsubay alımı haberimizi erkenden kaleme aldık. İlana daha uzun süre varken adayların şimdiden sınavlara çalışması , yazılı sınavda takılmaması için daha sıkı çalışmasını öneriyoruz. MSÜ sınavında adaylara Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler derslerinden soru sorulacak.

MSÜ NE ZAMAN?

2020 yılında MSÜ sınavı pandemi nedeniyle Haziran ayına kadar ertelenmişti. Sınavın Nisan ayında yapılması bekleniyor. 

3 AŞAMALI SINAV

Adaylar ilk olarak MSÜ yazılı sınavına alınacak. Bu sınava giren adaylar daha sonra YKS'ye girecek. (Astsubaylık için sadece TYT, subaylık için TYT ve AYT) Son olarak adaylar tercihlerini yapacak ve spor ile sözlü mülakat aşamalarına alınacak. 

İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN