2018 Hava Astsubay Alımı için Geri Sayım: İşte Başvuru Şartları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı muvazzaf astsubay alımı için geri sayım devam ediyor. İlanın yayımlanmasına kısa süre kala adaylar başvuru şartlarını araştırıyor.

2018 Hava Astsubay Alımı için Geri Sayım: İşte Başvuru Şartları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakın zamanda astsubay alımı yapacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı astsubay alımı duyurusu hala yayımlanmadı. İlanın yayımlanmaması hava astsubay alımı bekleyen adayların tepkisine neden oluyor. Peki ilan neden hala yayımlanmadı? 

2017 YILINDA EYLÜL AYINDA İLAN YAYIMLANDI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı geçtiğimiz yıl Eylül ayının ikinci haftasında muvazzaf astsubay alımı için ilan yayımladı.Yayımlanan ilanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı en az ön lisans mezunları arasından KPSS 60 puan şartı ile alım yapmıştı.

Bu yıl ise Eylül ayı geldi geçti ama hala Hava Kuvvetleri Komutanlığı hala ilan yayımlamadı. İlanın yayımlanmaması ise adayların tepkisine neden oldu. Milli Savunma Bakanlığı ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

KPSS ŞARTI

Hava astsubay alım ilan metninde KPSS şartı ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor:

Geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP93 Ön Lisans/ Geçerli KPSSP3 Lisans Puanı (son iki yılın en yüksek notu baz alınacaktır)” asgari 60 olanlar.

YAŞ ŞARTI

Hava Kuvvetleri astsubay alımında istenen yaş şartı şu şekilde;

Alımın yapıldığı yılın ilk günü  (1 Ocak) itibarıyla 2 yıl süreli yüksek öğretimi bitirenler için 25 yaşını bitirmemiş olmak, 4 yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş olmak şartlar aranır.

BOY KİLO ŞARTI

İLAN NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yayımlanan ilan bu yıl hala yayımlanmadı. Ancak Kasım ayında ilanın yayımlanması bekleniyor. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER