Süleyman Soylu’dan Emniyet Güçlerine Talimat: Bulduğunuz An Ayaklarını Kırın!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu madde ile mücadelede kesinlikle taviz verilemeyeceğini söyleyerek 'tekrar söylüyorum, emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, ayaklarını kırın! ’ dedi.

Süleyman Soylu’dan Emniyet Güçlerine Talimat: Bulduğunuz An Ayaklarını Kırın!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Kütahya genişletilmiş il danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bu toplantıda bir konuşma gerçekleştiren bakan Soylu, uyuşturucu ile mücadeleden kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyleyerek emniyet güçlerine talimat verdi.

Bulduğunuz An Bacaklarını Kırın!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kütahya'da yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;


“15 Temmuz öncesi Türkiye'de hapishanelerde 35 bin uyuşturucu satıcısı vardı. Yargıyla, emniyet güçlerimizle, Jandarma güçlerimizle şu anda ne kadardır? 116 bin kişiyi içeri tıktık. Buradan söylüyorum. Okulların önünde uyuşturucu satılmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Türkiye'nin hiçbir noktasında uyuşturucu satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tekrar söylüyorum, emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, ayaklarını kırın! Bizim aile yapımızı, gençlerimizi, geleceğimizi zehirlemek istiyor. Bu, bize ateşi Amerika'nın ve Avrupa'nın bir operasyonudur. Onlar, kendi gençlerini zehirliyor ve uyuşturuyorlar. Biz buna müsaade edemeyiz.”

Dedi.


Süleyman Soylu’dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Tepki

Konuşmasının devamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;

“Kılıçdaroğlu akşam yatmış sabah kalkmış diyor ki ‘başörtüsü ile ilgili kanun getireceğim. Kılıçdaroğlu, senin fikrinin ve zikrinin ne olduğunu biliyoruz. Kimin aklına karpuz kabuğu koymak istediğini, onu da biliyoruz. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız söyledi. Eğer biraz Yüreğin varsa meclise sayıını getirirsin. Türkiye'deki anayasa değişikliğinin ama o her zamanki gibi çarkçı ve çark etmenin formülünü bulur. Tamam bitti, oldu olmadı. Komisyonu havale edelim, şöyle yaparım böyle yapalım... ‘ Kılıçdaroğlu bugün Kütahya'nın inancını görüyoruz. Sen ne kadar kıvırırsan kıvır, sen ne kadar yalan söylersen söyle, sen ne kadar istismar edersen et, 2023 seçimlerinde Cumhur ittifakı ile beraber biz anayasayı değiştirecek gücü elde edeceğiz ve bu işi bitireceğiz.”

Dedi.