Gümrük Muhafaza Ekiplerinden İstanbul'da 2 Havalimanında Uyuşturucu Operasyonu

Ticaret Bakanlığı’na bağlı gümrük muhafaza kaçakçılık istihbarat ekiplerinin İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında düzenledikleri üç farklı operasyonda toplamda 97 kilo 359 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gerçekleştirilen operasyonlar ile alakalı 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden İstanbul'da 2 Havalimanında Uyuşturucu Operasyonu

Gümrük muhafaza ekipleri operasyonlardan ilkini İstanbul havalimanında düzenledi. Uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında kargo gönderilerine yönelik de risk analizi çalışması gerçekleştiren NarkoKim ekipleri, riskli bir şekilde ele aldıkları transit bir kargo gönderisinde narkotik dedektör köpeklerini de dahil etmek suretiyle giriş kapsamlı bir arama başlattı.


Hassas Burunlar, Tepki Verdi

Köpeklerin 2 kap şeklinde beyan edilen gönderiyi aşırı bir şekilde tepki vermesi üzerine açılan gönderide ağırlıkları yaklaşık olarak 200 kilogram olan, koku ve görüntüsü itibariyle tekstil izlenimi verilen rulolar içerisinde bel parçalarına sarılı bir şekilde haplar olduğu tespit edildi. Bu hapların uyuşturucu test kiti ile gerçekleştirilen kontrollerinde ise 33 kilo 800 gram amfetamin olduğu tespit edildi.

Şüpheliler, Takibe Alındı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda ise Arnavutluk’tan gelen bir uçak ve yolcular ayrıntılı bir şekilde incelemeye alındı. 

Yapılan risk analizi sonucunda şüpheli olarak değerlendirilen 2 yolcu takibe aradı. Şüpheli yolculara ait valizler ise X-ray taramasından geçirildi. Tarama neticesinde şüpheli yoğunluklu bölgeler tespit edildi ve narkotik dedektör köpeklerinin aşırı bir şekilde tepki verdikleri Valizleri içerisinde gizlenmiş halde 31 kilo 461 gram esrar ele geçirdi.