YKS Tercih Kılavuzu Güncellendi: AÖF'te Değişiklik Yapıldı

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AÖF kararı sonrası YKS tercih kılavuzunun güncellendiğine ve AÖF'te değişiklik yapıldığına yer verildi.

YKS Tercih Kılavuzu Güncellendi: AÖF'te Değişiklik Yapıldı

YKS tercih kılavuzunda değişiklik: AÖF Psikoloji bölümü çıkarıldı.

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ilk YKS tercih kılavuzunda AÖF psikoloji bölümü dikkatleri çekmişti. Bu karara tepkiler geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan , bu konuda düzenleme yapılması talimatı verdi. Talimat sonrası az önce bir açıklama geldi ve AÖF Psikoloji bölümünün kılavuzdan çıkarıldığına yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen verdiği görüş sonrası çalışmalara başlayan YÖK, yaptığı son dakika açıklamasında bölümün kılavuzdan çıkarıldığını söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, önceki gün bir açıklamada bulunmuş ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun "Psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde" bir rapor hazırladığını, söz konusu raporun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunulduğunu söylemişti. 

İletişim Başkanı yaptığı açıklamada Erdoğan 'ın Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen "Açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı" şeklinde görüş bildirdiğini, bu görüşün Yükseköğretim Kurulu 'na iletildiğini söyledi.

SON DAKİKA GELİŞMESİ: PROGRAM ÇIKARILDI

Edinilen bilgilere göre bugün güncellenen YKS tercih kılavuzunda AÖF Psikoloji bölümünün tercih kılavuzundan çıkarıldığı görüldü. 

GÜNCELLENEN KILAVUZ

Güncellenen lisans ve ön lisans programları kılavuzu şu şekilde:

2020-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

 Tablo-3

 Tablo-4

YÖK ATLAS tarafından yayımlanan tercih robotunun detayları için TIKLAYIN

2020 YKS tercih sonuçları ve üniversite kayıt tarihleri için TIKLAYIN