AÜ AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Başvuruları Başlıyor

Anadolu Üniversitesi AÖF Mevlana Şube Müdürü, yaptığı son dakika açıklamasında, sınavsız ikinci üniversite için başvuruların 11 Eylül günü başlayacağını söyledi.

AÜ AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Başvuruları Başlıyor

Sınavsız ikinci üniversite başvuruları başlıyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Mevlana Şubesi Müdürü Orhan Kaya, yaptığı son dakika açıklamasında, herhangi bir örgün programda kayıtlı olarak eğitim hayatını sürdüren veya herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olan adaylar için, sınavsız olarak tercih edilebilecek ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiğini ve söz konusu ikinci üniversite için kayıtların başlayacağını söyledi.

Orhan Kaya, öğrencileri bilgilendirme amaçlı yaptığı açıklamada "Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenler ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine yöneliyor. Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı profiller açıköğretim öğrencisi oluyor" ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU 21 EYLÜL 'DE

İkinci üniversite için başvuruların 21 Eylül 'e kadar alınacağını söyleyen Orhan Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemindeki ön lisans/lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler ise açıköğretim sistemindeki önlisans programlarından birine kayıt yaptırabiliyor. Kayıtlar 11 Eylül’de başlayacak, 21 Eylül’de sona erecek"

Kamubulteni.com | Ankara