Anadolu Üniversitesi'nden Açıköğretim Sınav Ücretleri Açıklaması

Anadolu Üniversitesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada sınav ücretlerine dair basın açıklamasına yer verildi.

Anadolu Üniversitesi'nden Açıköğretim Sınav Ücretleri Açıklaması

Anadolu Üniversitesi 'nden sınav ücreti açıklaması.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında sınav ücretleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sisteminde yapılan sınavlar, ülkemizin diğer kurumlarını yaptığı sınavlar gibi tek oturumda yapılan sınavlar değildir. Diğer kurumların sınavlarında çoğunlukla bir  set soru kullanılırken Anadolu Üniversitesinin her bir sınavında yüz bindne fazla sorudan oluşan 500 'den fazla sayıda türde kitapçık bulunmaktadır. Bu kadar çok sayıda kitapçının ülke çapıunda tüm öğrencilerin optimum şekilde sınav oturumlarına yetiştirilebilmesi için karmaşık bir algoritma kullanmakta ve çok sayıda görevli ile bu organizasyon sürdürülebilmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde sınavlar 2 gün süren 4 farklı oturumda gerçekleşmektedir. Değerlendirme yapılırken , bu 4. oturumda kullanulan görevli sayısı, lojistik organizasyon ve soru giderleri , artan maliyetler ve ülkemizin tüm yükseköğretim almak isteyen bireylerine hizmet edebilmek için özellikle düşük tutulan öğrenim ücretleri de bir arada düşünülmelidir. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde;