Resmi Açıklama: O Konvoy Çakıcı'nın Değildi

Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada , tahliye olan Alaattin Çakıcı'nın konvoyu ile ilgili detaylara yer verildi.

Resmi Açıklama: O Konvoy Çakıcı'nın Değildi

İl Jandarma Komutanlığı 'ndan Alaattin Çakıcı açıklaması.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı bir son dakika açıklamasında bulundu.  TBMM 'den geçen ve Resmi Gazete 'de yayımlanan infaz düzenlemesi kapsamında organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaaddin Çakıcı’nın Sincan F Tipi Cezaevi’nden tahliyesi sırasındaki araç konvoyuyla ilgili yapılan açıklamada , konvoyun Çakıcı 'nın konvoyu olmadığına yer verildi. 

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsüne ulaşımı sağlayan yol üzerinde 4 kilometre ötesinden başlamak suretiyle 3 ayrı kontrol noktası oluşturulmuştur. Bu kontrol noktası ile cezaevi arasında kalan bölgede ikamet edenler ile cezaevinde görevli olanlar dışında hiç kimse bölgeye alınmamıştır. Hükümlülerin tahliyesi esnasında basında yayımlanan araç konvoyu görüntüleri dikkat çektiği anlaşılmaktadır."

MESAİSİ BİTEN MEMURLARDI

"Görüntülerde yer alan araçlar, tahliye faaliyetlerinde görevlendirilen ve mesaisi biten kolluk mensupları ile kampüste çalışan memurlara aittir. Hükümlülerin tahliyeleri, hiçbir hükümlü şahıs/gruba ayrıcalık tanınmadan emniyetli bir şekilde ikametlerine ulaşmaları hedeflenecek bir plan doğrultusunda tüm komşu il valilikleri ile koordineli olarak sorunsuz icra edilmiştir/edilmektedir."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA