Öz Oğlunu Hastanede Boğarak Öldüren Kadın Hakkında Bir Hakimden Farklı Görüş

10 yaşındaki oğlunu hastane tuvaletinde boğarak öldüren kadın hakkında karar verildi. Kadın, mahkemede oğlunu cennete gider düşüncesiyle öldürdüğünü söyledi. Bir hakim, kadının akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde görüş bildirdi. Kadına müebbet hapis cezası oy çokluğu ile verildi.

Öz Oğlunu Hastanede Boğarak Öldüren Kadın Hakkında Bir Hakimden Farklı Görüş

Kendi çocuğunu öldüren kadındna tepki çeken savunma.

Nurhan S isimli kişi, 10 yaşındaki O.S. isimli oğlunu kepçe kulak ameliyatı olması için Şubat 2015 senesinde Ankara 'da bulunan Gazi Hastanesine yatırdı. 

Ameliyat olan çocuğunun yanında refakatçı olarak annesi kaldı. 

AMELİYATTAN BİRKAÇ GÜN SONRA...

Ameliyatın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Nurhan S. isimli kadın , oğlunu tuvalete götürdü ve burada boğarak öldürdü. Olayın ortaya çıkması sonrası vahşi kadın hakkında, "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan dava açıldı ve kadın tutuklandı.

"OĞLUMU CENNETE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNEREK ÖLDÜRDÜM"

Tutuklu olarak yargılaması yapılan kadın ile avukatı , Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına katıldı. Tutuklu olarak yargılanan sanık Nurhan S., Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını verdikten sonra savunmasında, oğlunun psikolojisinin kepçe kulak olmasından dolayı bozuk olduğunu belirterek, "Ben çocuğumu çok seviyorum. O gün bana 'Anne çok kötü hissediyorum. Beraber dua edip ölelim' dedi. Oğlumun cennete gideceğini düşünerek bu olayı gerçekleştirdim. Pişmanım." savunmasını yaptı. 

OĞLUNUN ACISINA SON VERMEK VE CENNETE GÖNDERMEK İÇİN BUNU YAPTI

Acukat ise savunmasında şunları söyledi:

"Evlendikten sonra da eşinin ailesiyle birlikte aynı evde 22 kişi ile yaşamıştır. Çok sayıda tanık dinlendi. Hepsi de müvekkilimin oğluna çok düşkün olduğunu söylemiştir. Kepçe kulak olan oğlu ile arkadaşları dalga geçtiği için müvekkilim oğlunu, ameliyat etme kararı aldı. Ameliyattan sonra yüzü şişen oğlu, fiziki halinden dolayı üzülmektedir. Bu nedenle annesi, oğlunun acısına son vermek ve oğlunu cennete göndermek amacıyla bu fiili yapmıştır."

RAPORA İTİRAZ

Müvekkilinin akli dengesi yerindedir raporuna itiraz eden Avukat,  "Adli Tıp Kurumu, müvekkilimin yaşam öyküsünü dinlemeden yüzeysel olarak soru sormuştur ve 'akli dengesi yerindedir' raporu vermiştir. Bu rapora katılmıyoruz." dedi.

Mahkeme , sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsine hükmetti. 

Takdir indirimi uygulayan mahkeme, cezayı müebbet hapse çevirdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA