Mansur Yavaş'tan eski Başkana Sert Tepki: Otobüs Alacağına Dinazor Alınmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu üyeleriyle sohbet programına katıldı.Burada ulaşımla ilgili sorunlara dikkat çeken Başkan Mansur Yavaş, ulaşımda yaşanan sıkıntıların sebebinin otobüs eksikliği olduğunu söyledi.

Mansur Yavaş'tan eski Başkana Sert Tepki: Otobüs Alacağına Dinazor Alınmış

Mansur Yavaş'tan eski Başkana Sert Tepki: Otobüs Alacağına Dinazor Alınmış 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu üyeleriyle sohbet programına katıldı.

Burada ulaşımla ilgili sorunlara dikkat çeken Mansur Yavaş, ulaşımda yaşanan sıkıntıların sebebinin otobüs eksikliği olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine görevinden istifa eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in bir dönem Ankara'nın belli bölgelerine koyduğu dinazorlar ve Ankapark projesine atıfta bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Otobüs sayısı 1540 ve günlük 40 tanesi tamire gidiyor. 200 tanesi de ilçelere hizmet veriyor. Biz geriye kalan 1300 otobüsle hizmet vermeye çalışıyoruz. Otobüs alınacağına dinozor alınmış. Bir giriş kapısına 100 milyon lira harcandı. Şehrin önceliklerini tespit ederken kendi keyfimize göre değil, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda tespit etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın Bazı İlçelerinde Ulaşım Sıkıntısı Artıyor

Son yıllarda artan nüfusu ile dikkat çeken ve ilçe olması beklenen Yenikent'in ulaşım sıkıntısına ilişkin daha önce bize gelen mailleri de gündeme getirmiştik. 70 bine yakın nüfusu olduğu belirtilen bölgeye 40 dakikada bir otobüs gelmesi, özellikle iş saatlerinde yaşanan yoğunluk vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Defalarca durumu ilgililere bildirmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını belirten Yenikentliler, işlerinden olmaktan korkuyor. Sabah saatlerinde dolu gelen otobüslere binemediklerini , bu yüzden çoğu zaman işlerine geç kaldıklarını belirten vatandaşlar, sefer sayısının arttırılmasını talep ediyor.