Mansur Yavaş Bir Sözünü Daha Tuttu: Sosyal Denge Tazminatlarında İmzalar Atıldı

Son dakika haberi: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal denge tazminatları ile ilgili sözünü tuttu. Öte yandan belediyedeki kadın çalışanlara kreş müjdesi de geldi.

Mansur Yavaş Bir Sözünü Daha Tuttu: Sosyal Denge Tazminatlarında İmzalar Atıldı

Mansur Yavaş bir sözünü daha tuttu.

Uzun süredir konuşulan ve kronik bir soruna dönüşen sosyal denge tazminatları hakkında beklenen karara imza atıldı. Göreve gelir gelmez talimat veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyede görevli memurlara bu tazminatın eşit oranda verilmesi için geçtiğimiz günlerde konuyu Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündemine getirdi.  Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilen karar sonrası sosyal denge tazminatı , Belediye bünyesinde çalışamakta  olan tüm kamu personellerine 13 Mayıs tarihinden geçerli olmak üzere eşit oranda ödenecek.

SENDİKA TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Bem-Bir-Sen, Tüm Bel-Sen, Tüm Yerel-Sen Sendika temsilcileriyle biraraya gelen  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, memurlara yüzde 60 ve eşit oranda sosyal denge tazminatı ödenmesine yönelik sözleşmeyi imzaladı.

“Sosyal denge tazminatında yüzde 60 değil çok daha fazlasını vermek isterdik” diyerek açıklamada bulunan Başkan Yavaş, sendikaların diğer taleplerini de dinledi ve tek tek not aldı.

KADIN PERSONELLERİN KREŞ İHTİYACI

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özellikle kadın personelin çocuklarının kreş ihtiyacının acil olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını, Büyükşehir bünyesinde bir kreş açılması için çalışacaklarını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA