Mahrem FETÖ Yapılanmasına Dev Operasyon: 129 Asker ve 11 Sivile FETÖ Gözaltısı

SON DAKİKA: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında TSK'ya dev FETÖ operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Mahrem FETÖ Yapılanmasına Dev Operasyon: 129 Asker ve 11 Sivile FETÖ Gözaltısı

Son dakika haberi: FETÖ 'nün mahrem yapıısına dev operasyon.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında , terör örgütü FETÖ 'nün Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askeri mahrem yapılanmasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında Kara Kuvvetleri 'nden 2 Albay 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 17 Yüzbaşı, 16 Üsteğmen, 4 Teğmen, Hava Kuvvetlerinden 31 Astsubay ve Deniz Kuvvetleri 'nden  2 Albay, 2 Yarbay, 1 Binbaşı, 3 Yüzbaşı, 40 Astsabay, ve 11 SİVİL MAHREM İMAM olmak üzere TOPLAM 140 şüpheli için gözaltıu kararının verildiği bildirildi. 

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin 41 'inin aktif görevde olduğu belirtildi. 

Açıklama şu şekilde;

 ''ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca KARA, HAVA, ve DENİZ KUVVETLERİ Komutanlıkları bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün MAHREM İMAMLAR ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü BÜFE telefonlarından PERİYODİK ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen; KARA KUVVETLERİNDEN 2 Albay 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 17 Yüzbaşı, 16 Üsteğmen, 4 Teğmen; HAVA KUVVETLERİNDEN 31 Astsubay; DENİZ KUVVETLERİNDEN 2 Albay, 2 Yarbay, 1 Binbaşı, 3 Yüzbaşı, 40 Astsabay, ve 11 SİVİL MAHREM İMAM olmak üzere TOPLAM 140 şüpheli hakkında 21.05.2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan asker şüphelilerin 41 i GÖREVDE olup diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulanmıştır. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğünce devam etmektedir.''

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA