Kızılay'dan Esenboğa Havalimanına Metro

Ankaralıları sevindirecek açıklama geldi. Ankaralılar için çile haline gelen Havalimanı yolu içi metro hattı geliyor.

Kızılay'dan Esenboğa Havalimanına Metro

ATO Başkanı Gürsel Baran 'dan Ankara 'ya yeni metro açıklaması.

Baran yaptığı açıklamada Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz. Bu hattın Ulus-Kızılay'dan başlayıp, Siteler'den, Aydınlıkevler'den, Hasköy'den ve oradan fuar alanı ve havaalanına bağlanmasını arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

ATO 'nun 28. Dönem 11. Meclis Toplantısı ATO Başkanı Gürsel Baran'ın başkanlığında gerçekleştirildi. ATO Başkanı Gürsel Baran'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Baran, kantin işletmecilerinin kira artışı sorununa ilişkin bir yönetmelik çıktığını ve yönetmeliğin kantin işletmecilerini rahatlattığını söyledi. 

Devletin verdiği desteklere değinen Baran, "ATO Devlet Destekleri Bilgilendirme Kitabı" çıkarıldığını anımsattı. Baran, Ankara'da yapılmaya başlanılan fuar alanına ilişkin başta ulaşım olmak üzere bir takım sorunlar olduğunu da belirtti. Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine dair değerlendirme yapan Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz. Bu hattın Ulus-Kızılay'dan başlayıp, Siteler'den, Aydınlıkevler'den, Hasköy'den ve oradan fuar alanı ve havaalanına bağlanmasını arzu ediyorum" dedi.

Özhaseki ise Kızılay 'dan Havalimanına bir metro hattı yapacaklarını söyledi.