Birinci Ol Araba Senin Dedi: Öğretmen, Lüks Arabasını YKS Birincisi Öğrencisine Hediye Etti

Öğretmen, 2020 YKS'de birinci olan öğrencisine verdiği lüks otomobil sözünü tuttu ve kendi arabasını YKS 'de birinci olan öğrencisine hediye etti.

Birinci Ol Araba Senin Dedi: Öğretmen, Lüks Arabasını YKS Birincisi Öğrencisine Hediye Etti

YKS birincisi ol arabamı vereceğim dedi.

Bir öğretmen , 2020 YKS 'de birinci olan öğrencisine, YKS hazırlık öncesinde arabasının anahtarını göstererek YKS 'de birinci ol sana arabamı vereceğim dedi. Öğrenci , sınava iyi hazırlandı ve 2020 YKS 'de birinci oldu. Öğretmen sözünü tuttu ve lüks arabasını öğrenciye verdi. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Türkiye birincisi olan öğrencilerden 18 yaşındaki Ankaralı Gürkan İnal'a , sınava hazırlandığı dershanenin sahibi ve aynı zamanda matematik öğretmeni olan 41 yaşındaki İlker Nafile  kendi arabasını hediye etti.

Öğrencisinin birinciliğinden dolayı gurur duyduğunu söyleyen Nafile yaptığı açıklamada, "Benim 19 senelik hayalimdi. Anahtarımı uzatarak 'Eğer birinci olursan arabam senin olur' diyerek motive etmeye çalıştım. Sabah birincilik haberi gelince gerçekten ağladım" dedi. 

Öğrencisini motive yöntemi hakkında konuşan öğretmen, ""Öğrencilerim arasından Türkiye birincisi çıkarmak benim 19 senelik meslek hayatımdaki hayalimdi. Kendisi derslerden biraz geç çıkan bir öğrenci olduğu için ben de öğrencimi motive etmek için her seferinde arabanın anahtarını gösteriyordum, 'birinci olursan eğer arabamı sana vereceğim' diye. Bunu sadece bu sene değil böyle bir birinci öğrenci çıkarmak hayalim olduğu için her sene bu sözü veriyordum; ama bu sene başarabildik, Gürkan başarabildi. Sözümü tuttum. Şu an anahtar bende değil. Gürkan bana derslerde 'hocam arabanızı bana verirseniz siz eve nasıl gideceksiniz?' diye takılıyordu. Ben de ona 'o mutlulukla ben koşarak eve giderim sıkıntı yok' diyordum. Şu anda araba artık Gürkan'da. Sözümü tuttum. Ama Gürkan'ın şu an ehliyeti yok. Ama ehliyetini aldıktan sonra beni de evime bırakır artık diye düşünüyorum."" dedi.

SÖZÜNÜ TUTTU

Öğretmen, YKS 'de birinci olan öğrencine verdiği sözü tuttu ve lüks otomobilini ona hediye etti.