Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Zam Yapıldı

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Alnıaçık, fırıncıların daha fazla zarar etmesinin önüne geçilmesi amacıyla ekmek fiyatlarına yüzde 16 zam yaptıklarını açıkladı.

Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Zam Yapıldı

Yapılan zamla birlikte Ankara'da 1.5 liradan satılan 200 gram ekmeğin satış fiyatının bugünden itibaren 1.75 TL olduğu kaydedildi.

Yeni İş haberleri yayımlandı! Kadın-Erkek diğer adaylarla iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve son haberlere göz atmak için TIKLA VE İNDİR.

Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Zam Yapıldı Ankara Fırıncılar Odası Genel Başkanı Gürsel Alnıaçık, fırıncı esnafının zor zamanlardan geçtiğini belirterek, ekmek fiyatlarında yüzde 16 zam yapıldığını duyurdu.

Yapılan toplantılarda yüzde 30 zam talep edildiğini de vurgulayan Alnıaçık, "Son 3 ay içinde yüzde 45 civarında una, yüzde 90 civarında da mayaya zam geldi. İşçiliğe de yaklaşık yüzde 20 zam oldu. Bu şartlar altında fırıncılarımız para kazanmayı bırakın, zarar ediyordu. Fırıncılarımızın daha fazla zarar etmemesi için ekmek fiyatlarına yaklaşık yüzde 16 zam yapıldı. Bu zamla bile fırıncılarımız kar edecek seviyede değil ancak bir nefes alabilecekler. Yapılan zamla Ankara'da 1,5 lira olan 200 gram ekmek satış fiyatı bugün itibarıyla 1,75 liraya yükseldi. Diğer bütün ekmek çeşitlerine de aynı oranda zam geldi." diye konuştu.