ÖSYM Açıkladı: İşte ALES/2 Geç Başvuru Tarihi ve Ücreti

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılının ikinci ALES geç başvuru tarihlerine yer verildi. İşte ALES/2 geç başvuru tarihi ve ücreti.

ÖSYM Açıkladı: İşte ALES/2 Geç Başvuru Tarihi ve Ücreti

ALES başvurusu yapamayanlar: İşte geç başvuru tarihi ve ücreti.

2020 yılının 2. ALES 'i için başvurular Ekim ayının ilk haftasında alındı. Yüz bindne fazla adayın başvurusunu yaptığı sınav 6 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak. Ekim ayında başlayan başvurulara ise birçok aday çeşitli sebeplerden dolayı başvurusunu yapamadı. Başvurusunu süresi içinde yapmayan adaylar için yeni fırsat geç başvuru.

6 Aralık günü yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına süresi içinde başvuru yapamayanlar için geç başvuru tarihi belli oldu.

ÖSYM AÇIKLADI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada ALES/2 geç başvurularının 4 Kasım 2020 günü alınacağına yer verildi. ALES 'e başvurusunu yapmak isteyenler için geç başvuru ekranı 1 günlüğüne açık olacak ve adaylar aynı gün ücreti de yatıracak. 

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

ÖSYM, geç başvurularda normal başvuru ücretinin 1,5 katını almaktadır. Geç başvurusunu yapmak isteyenler 195 TL olan başvuru ücretini 4 Kasım günü , ais.osym.gov.tr üzerinden müracaatını yaptıktan sonra ÖSYM 'nin ödeme sistemi üzerinden yatıracak.

Geç başvuru ücreti ATM ya da bankalardan alınmıyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA