ALES Sınav Giriş Yerleri Açıklanıyor (ALES Kaç Soru , Kaç Dakika?)

ÖSYM tarafından yapılacak 2020 yılı ALES sınavı için geri sayımda sona gelindi. Peki ALES sınavı ne zaman yapılacak? ALES sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Sınav kaç dakika? Kaç soru sorulacak? Cevaplar ve detayları yazımızda.

ALES Sınav Giriş Yerleri Açıklanıyor (ALES Kaç Soru , Kaç Dakika?)

ALES sınav giriş yerleri açıklanıyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen 2020 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için geri sayımda sona gelindi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada sınavın 16 Ağustos 2020 Pazar günü yapılacağına yer verildi. 

Sınav için geri sayımda son günlere girilirken adaylar, sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını , sınav sonuçlarının ne zaman belli olacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda sınav hakkında son bilgileri kaleme aldık.

SINAV KAÇ SORU?

ALES 'te öğrencilere toplamda 100 soru sorulur. Sayısal ve Sözel testlerden sorulacak. Sınav kapsamı hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır"

SINAV KAÇ DAKİKA

Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.

Sınav saat 10.15 'te başlayıp 12.45 'te sona erecek.

SINAV GİRİŞ YERLERİ

ÖSYM, merkezi sınavların giriş yerlerini, sınava 10 gün kalaya kadar açıklar. 16 Ağustos tarihinde yapılacak sınav için de giriş yerlerinin en geç 6 Ağustos 'a kadar açıklanması bekleniyor. Beklentilere göre sınav giriş yerlerinin 5 Ağustos günleri açıklanması bekleniyor. 

Sınav giriş yerleri açıklandığında haberdar olmak için kamubultenicom'u takipte kalın.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN