Rektörden Kardeşine Kadro Kıyağı

Siirt Üniversitesi Rektörünün kardeşine geçtiği kıyak ortaya çıktı. Edinilen son bilgilere göre iki akademik kadro için açılan ilanda bir kadroya 17 kişi, diğer kadroya da sadece rektörün kardeşi başvurdu.

Rektörden Kardeşine Kadro Kıyağı

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman 'ın kardeşine üniversitede özel kadro.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Siirt Üniversitesi resmi sitesinde bir ilan yayımlandı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Mülkiye Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı 'na öğretim görevlisi alımı yapılacağı bildirildi. Yayımlanan iki ilandan birine 17 kişi başvuru yaptı.

Başvuru yapanlardan 10 'u, söz konusu sınava girerken diğer 7 'si başvurduğu halde sınava girmedi. Diğer kadroya ise bazı özel şartlar eklendi ve sadece rektör Murat Erman 'ın kardeşi Muhittin Selami Erman'ın başvuru yapması sağlandı. Tek kişilik özel kontenjan türünün eşit ağırlık olmasına rağmen alım Sözel ALES puanı türü üzerinden yapıldı ve bu puan dikkate alınarak başvuru alındı.

Başka bir kurumda kamu personeli görevini yaparken, önce Siirt Üniversitesinde memur olan ve daha sonra sekreter olan, bu aşamadan sonra öğretim görevlisi olan Rektörün kardeşi Muhittin Selami Erman, daha önce sekreteri olduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda görevlendirildikten sonra ise müdür yardımcısı  görevine kadar getirildi. 

Rektör Erman'ın Siirt Üniversitesini, aile üniversitesine dönüştürme çabası tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada da bu durum, kamu personeli adaylarının tepkisine neden oldu.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Kamubulteni.com  | Ankara