Tarih Bölümüne ve Karaciğer Nakli Anabilim Dalı İçin İlahiyat Mezunu Olma Şartı

Yayımlanan akademik personel alımlarındaki özel şartlar , adayların tepkisini çekiyor. Üniversitelerin adrese teslim ilanlarına bir yenisi daha eklendi.

Tarih Bölümüne ve Karaciğer Nakli Anabilim Dalı İçin İlahiyat Mezunu Olma Şartı

Kişiye özel ilanlar yayımlanmaya devam ediyor.

Akademik personel alımlarının YÖK tarafından üniversitelerin inisiyatifine bırakmasının ardından kişiye özel birçok ilan yayımlandı. Bu ilanlardan birine Konya Karatay Üniversitesi de eklendi. Üniversitenin akademik personel alımı için yayımlanan ilanında, Tarih bölümü için İlahiyat mezunu olma şartı koyuldu. Tarih bölümünden mezun olan ve yüksek lisans yapan adaylar, yayımlanan bu ilana tepki gösterdi.

Tarih bölümüne neden İlahiyat mezunu olma şartına anlam veremeyen adaylar, sosyal medya üzerinden ve basın yayın yollarından sesini duyurmaya çalıştı. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan, bugün kaleme aldığı yazısında; İİBF İslam İktisadı ve Finans Bölümü için de "İslami İlimler mezunu olma" şartı istediğini, Üniversite Tarih Bölümü ilanında ise şu şarta yer verildi: "İlahiyat mezunu olmak. İslam Tarihi yüksek lisansı yapıyor olmak. ALES sözelden 70 ve yabancı dil sınavından en az 50 puan almak veya YÖK tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından denk bir puan almış olmak."

KARACİĞER NAKLLİ ANABİLİM DALI İÇİN İLAHİYAT MEZUNU OLMA ŞARTI

Geçtiğimiz ağustos ayında da İnönü Üniversitesi öğrenci kontenjanları ve başvuru kabul koşullarının yer aldığı listeye Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Yüksek Lisans programı için "İlahiyat fakültesi mezunu olmak" şartını istemişti. Bununla ilgili İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz bir açıklamada bulundu ve "Bu koşulu koymamızın amacı toplumu organ bağışı ile ilgili bilinçlendirmek ve organ bağışının önündeki yanlış bilgilerden kaynaklanan engelleri kaldırmak ve bilimsel çalışmalar yapmaktır" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA