Erdoğan Müjde Vermek İstiyorum Dedi ve Açıkladı: Akademik Personel Alımında Köklü Değişiklik

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan , YÖK tarafından düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda akademik personel alımı konusuna değindi ve yeni düzenlemeye yer verdi.

Erdoğan Müjde Vermek İstiyorum Dedi ve Açıkladı: Akademik Personel Alımında Köklü Değişiklik

Akademik personel alımında yeni dönem.

YÖK Anadolu Projesi'nin Tanıtım Toplantısında katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademik personel alımı konusunda yeni bir proje düzenleneceğini, çalışma sürecinin devam ettiğini söyledi. 

Söz konusu proje hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirilmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Üniversite öğrenci sayımız 8 milyona yükseldi. Ülkemiz Avrupa'da üniversiteye erişim sayısında ilk sıraya çıktı. Bu artışta kız öğrencilerimizin önemli bir yer tutmasıdır. Üniversitelerde daha önce yüzde 42 düzeyinde olan kız öğrencilerimizin oranı bu yıl itibarıyla yüzde 49'a yükseldi. Bütçeden üniversiteler için ayırdığımız pay da ciddi oranda artmıştır. 

Kalite odaklı yapısal dönüşümler de gerçekleşmiştir. Yükseköğretim Kalite Kurulu ilk defa bu dönemde kuruldu. Ar-ge ve inovasyonu teşvik eden işbirliğine açık bir iklimin oluşmasını, tematik alanlarda ihtisaslaşmasının sağlanmasını hedefliyoruz. Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Hala devletten ve toplumdan kopuk şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını korumak isteyenler de var. Ama onlar da bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaklar. Yükseköğretim eğitim programları danışma kurulunu hukuki bir zemine kavuşturduk. Meslek Yüksekokullarının özellikle organize sanayi bölgesinde faaliyet göstermesini özendirmek için öğrenci başına teşvik uygulamasını getirdik. Salgın döneminde üniversitelerimiz başarılı bir uzaktan eğitim hizmetini verdiler. Bu sayede üniversitelerimiz pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi bir hafta açılıp bir sonraki hafta kapandığı bir belirsizlik dönemi yaşamadı. " dedi.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI 

Açıklamasının devamında yeni müjdeyi de paylaşmak istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu proje YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Bu projenin amacı, Doktoralık insan kaynaklarının yükseköğretim sistemimizde daha şeffaf ve liyakat odaklı bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Türk veya yabancı uyruklu, doktorasını başarıyla tamamlamış tüm kaademisyen adaylarımız ile stratejik hedefleri doğrultusunda öğretim üyesi arayan üniversitelerimiz bu platformda bir araya gelecek. Hazırlıkları tamamlanan bu projeyi önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya alıyoruz. Bu YÖK Anadolu Projesine de katkı sağlayacak."

kamubulteni.com | Ankara