Süleyman Soylu '15 Temmuz'u FETÖ Yapmadı' Sözlerine Açıklık Getirdi

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleri gündeme oturmuştu. Bakan Soylu bir son dakika açıklaması daha yaptı ve o sözlerine açıklık getirdi.

Süleyman Soylu '15 Temmuz'u FETÖ Yapmadı' Sözlerine Açıklık Getirdi

Son dakika : Süleyman Soylu'nun o sözlerine açıklık geldi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında "15 Temmuz'u FETÖ yapmadı" dedi. Bu ifade sonrası sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımlar sonrası bir açıklama geldi ve bu sözlere açıklık getirildi. Hürriyet'ten Nedim Şener'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ-ABD ortaklığı ile yapıldığını söyledi. 

Soylu yaptığı açıklamada, "Ne kastettiğim belli, yaptığım açıklamanın hemen arkasından söylüyorum. Orada söylediğim çok açık bir şey var, ben bunu defalarca söyledim. 15 Temmuz'un hemen ardından 24 saat geçmeden 16 Temmuz günü saat 16.00-17.00 gibi Kahraman Kazan'a, şehitlerin cenazesine giderken, telefonda televizyonlara açıklama yaptım. 'Bu darbenin arkasında Amerika vardır' dedim. Biz 1960 darbesinin arkasında Amerika olduğunu uzun yıllar sonra dönemin İngiliz belgelerinden öğrendik. 1980 darbesinin arkasında Amerika olduğunu, 'Bizim çocuklar başardı' sözünden sonra anladık. 28 Şubat'ın arkasında kimler olduğu belli. Ben 20-30 yıl geçmeden bu darbenin arkasında Amerika olduğunu söyleyip tarihe bir not olarak bıraktım. Bugün değil, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 24 saat geçmeden söyledim. Ondan sonra ben İçişleri Bakanı oldum. İçişleri Bakanı olduktan sonra Amerika'nın etkin olduğu her yerde FETÖ olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamasını 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası da söyleyen Bakan Soylu, "Orada bir başka şey söylüyorum: Bir, FETÖ şeytani bir örgüttür. İki, istihbari bir örgüttür. Üç, bir terör örgütüdür. Dört, bir iletişim aygıtıdır. Dört özelliğini söylüyorum. Bunun bir başka özelliğini söylüyorum: FETÖ İslam'ı başkalaştırmak için icat edilmiştir. İki, PKK da İslam'ın en güçlü olduğu alanlardan birisi olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden İslam'ı kazımak için icat edildi. Ayrıca DEAŞ da İslam'ı tahrip etmek için icat edilmiştir. Ve bunların hepsini icat eden aynı unsurdur. Şimdi LGBT'yi ortaya koyuyorlar. Bu bizim topraklarımızın bir değeri değil." dedi.

"15 TEMMUZ'U SADECE FETÖ MÜ YAPTI? HAYIR..."

Bakan Soylu açıklamasının devamında, "15 Temmuz'un arkasında sadece FETÖ mü var, sadece o mu yaptı, hayır. Sadece 15 Temmuz olarak değil, Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri'nde ne işi var, ne yapıyor? Kim kimin ülkesine böyle bir yapıyı sokar? Ha, bizi aldattılar, 'Müslümanlık', 'Türkçe', 'bayrak' gibi kelimelerle, herkesin hoşlanacağı söylemlerle faaliyette bulundular ve bunu Amerika iyi yönetti, Avrupa da bu işe teşne oldu, neticede 15 Temmuz'u yaptılar." dedi e sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Amerika'nın 15 Temmuz'un arkasında olduğu apaçık ortada. Onların talimatıyla bunu icra eden de FETÖ idi. Uluslararası desteğe örnek vereyim: Interpol bir tane başvurumuzu kayda almıyor. Yüzlerce başvurumuzu kabul etmediler. Biz de artık Interpol'e yazmıyoruz bile çünkü onları koruyorlar. Uluslararası sistem bunun arkasında olmasa, bunu korumasa ayakta kalabilirler mi? Cinayete kim azmettirdiyse katili de o korur. Azmettiren adamını koruyor."

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/15-temmuzu-feto-abd-ile-yapti-41732285