Hükümetten Mahkumlara Af ve Asgari Ücret Açıklaması

Son dakika haberi: AK Parti MYK 'sı sonrası konuşan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi ve asgari ücret görüşmelerine değindi ve önemli ifadeler kullandı. İşte o açıklama.

Hükümetten Mahkumlara Af ve Asgari Ücret Açıklaması

Hükümetten mahkumlara af ve asgari ücret açıklaması.

AK Parti MYK 'sı sonrası konuşan Ömer Çelik şunları söyledi:

NATO zirvesinden dönerken üzücü bir olay yaşandı. Güngören'de Enes kardeşimize dönük çirkin bir davranış biçimi oldu. Enes senin gözlerinden öpüyoruz.

CEREN ÖZDEMİR

Hepimizi üzen bir diğer gündem Ceren kardeşimizin başına gelenler. Bundan sonraki süreçte bakanlıklarımız sürece müdahil olmuştur. Adalet Bakanlığımız gerekli soruşturmaların başladığını ifade etmiştir. Cumhurbaşkanımız da annesi ve babası ile görüştü. Gereken mekanizmalar devreye sokulacaktır. Şiddetin toplum hayatının her alanında uzaklaştırılması gereken hassasiyetlerin oluşturulması gerekiyor. 

DÖRTLÜ ZİRVE

Değerli arkadaşlar Londra'da Cumhurbaşkanımızın çalışma programı vardı. İkili görüşmeler de yaptı ama 4'lü zirve yine önem taşıyordu. Oradaki cami çok özel bir cami. Oradaki Müslümanlara hizmet edecek, hem Müslüman olmayanların ziyaret edebilecekleri bir yer. 

Dörtlü Zirve'de kapsamlı bir şekilde Barış Pınarı Harekatı'nda müttefiklerin yanlış tepkileri masaya yatırılmıştır, göç konusu masaya yatırılmıştır. Güvenli Bölge ile ilgili planları Cumhurbaşkanımız bu liderlere iletildi. Önemli bir karar ise Dörtlü Zirve'nin düzenli bir şekilde yapılacak olması için alınan karardır.

Güvenli Bölge planı hazırlandı ve NATO'da görüşmeler olumlu geçti. Şubat ayında da bir görüşme gerçekleştirdikten sonra harekete geçececeğiz.

NATO'nun bundan sonra dünyadaki rolünün ne olacağı çerçevesinde gerçekleşti.

Doğu Kanadı, Güney Kanadı gibi kavramalara karşı çıkıyoruz. Güvenlik eşit derecede sağlanmalı. Böyle hiyerarşilere karşıyız. Herkes şunun farkında aslında. Türkiye'nin kendi için aldığı tedbirlerin NATO için de alınmış tedbirler olmasıdır. Türkiye'nin terörizmle mücadelesinin ilkelere dayalı bir mücadele olduğunu ifade ettik. 

Fransa'nın eleştirileri vardı. Macron da Türkiye'nin gücünün farkındadır.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret hakkında konuşan Çelik, asgari ücret hakkında hükümet olarak değerlendirmelerimiz var. Ancak bu pazarlık sürecinde işçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı pazarlık yapıyor. Bu konuda bizim bir rakam vermemiz doğru olmaz. Dediğim gibi bu, üç tarafın diyaloğu ile varılacak mutabakat ile olacak.

MAHKUMLARA AF

Sayın Cumhurbaşkanı ve Bahçeli arasında bir sıkıntı yok. Görüşüyorlar. Af için görüşmeler her zaman açıktır. Aynı hassasiyete biz de sahibiz. Cumhur ittifakı gücünü korumalıdır. 

Arkadaşlarımız (AK Parti-MHP) yine görüşecekler. Burada bahsettiğimiz şekilde tam bir nokta koyulmadı. İnfaz düzenlemesi için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar devam edecek ve bu kendi içerisinde evrilecek. 

Şimdi çalışmalar bir evreye ulaşmış durumda. Ama çalışmalar tamamlanınca sonuçları sizlere duyuracağız. 

Kadın-erkek diğer vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA TAKİP ET