Son Dakika: Erdoğan'dan Metin İyidil Açıklaması

Son dakika açıklaması: Libya meselesinin görüşüleceği Berlin Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ERdoğan'dan Metin İyidil açıklaması geldi.

Son Dakika: Erdoğan'dan Metin İyidil Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Metin İyidil açıklaması.

Berlin Zirvesi öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metin İyidil hakkında konuştu. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan , ancak istinafta bu kararı bozulan ve hakkında beraat kararı verilen , tepki çeken bu karar sonrası yeniden yakalanan ve tutuklanan İyidil hakkında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu yargı camiamız için çok çok üzücü bir adım olmuştur. İlginç olan şey şu: Tabi bunların hepsinin talimatlarını verdik. Kararı veren kişi ve kişilerin FETÖ'cü olması bu işin nereye vardığını gösteriyor. Bunun arkasında daha neler olacağına bakacağız. Hak er veya geç yerini buluyor. Müebbet hapse mahkum olan bir kişi, kalkıp hemen beraat ettirme , tahliyesini verme gibi bir yola gidildi. Böyle bir adım nasıl atıldı? Bu anlaşılır bir adım değil. Sağolsun Adalet Bakanlığımız ve savcılarımız adımları attı.

İçişleri Bakanı ile yapılan operasyonda yakalandı ve cezayı müeyyede uygulandı."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA