Son Dakika: Erdoğan'dan Mahkumlara Af Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan , infaz düzenlemesini kapsamına alan ikinci yargı paketi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Son Dakika: Erdoğan'dan Mahkumlara Af Açıklaması

Mahkumlara af ve 40+1 hakkında Erdoğan 'dan açıklama.

Kızılcahamam 'daki AK Parti kampında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 40+1 tartışmalarına değindi. 

Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti'yi kuran da, istikametini gösteren de millet olmuştur. Milletimizle olan güçlü ve hasbş bağımız sayesinde her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. " dedi.

MHP İLE CERİMLİ ÇALIŞMALAR

Cumhuri ittifakı hakkında konuşan Erdoğan, "MHP ile çok daha kapsamlı ve yakın çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum. AK Parti olarak." dedi.

EKONOMİ

Ekonomideki felaket senaryolarına değinen Erdoğan, "Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer bozuyoruz.  Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaatleri söz konusu olduğunda bütün partiler birlikte hareket etme kabiliyetine sahip. Dünya değişirken, Türkiye değişirken AK Parti yerinde saymayacaktır."

KİMSE OY VERME MECBURİYETİNDE DEĞİL

Seçim sonuçları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Seçimin sonuçlarını göz önünde bulundurarak partimiz için en doğru adımları atmakta kararlıyız.  Kimse bize oy verme mecburiyetinde değil. Biz milletimizin gönlünü kazanarak bunu sağlayacağız. 

Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğun yerine getirmeyip şahsıma havale etme kolaycılığına da hakkı yoktur. Bu tabii bizi ciddi manada üzüyor. 'Beyefendi böyle istedi, efendi böyle talimat verdi' diyorlar. Bizim haberimiz yok.Tüm milletime duyuruyorum; Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatlara izin vermeyeceğiz. Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacak, sorumlulukları üstleneceğiz ." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti şu an 10 milyon 500 bine varan bir üye sayısına sahiptir. Üyelik şuurunu çok farklı bir yere çıkarmalıyız. Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacağız. AK Parti milletin partisi olduğunu bir kez daha ispat edecektir. 

Türkiye'yi başka türlü dize getiremeyeceklerini görenler tüm güçleriyle AK Parti'ye yükleniyor. Hiç bir güç bizi hedeflerimize doğru yürümekten alıkoyamaz.  Biz bu ülkenin dünüydük, biz bu ülkenin bugünüyüz, inşallah yarını da olacağız. "

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Hükümet sistemi hakkında konuşan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ülkemize kazandırdık. Birinci yılını geride bıraktığımız sistemin uzun yıllar boyunca ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyorum.

Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu tür atıfta bulunanlar aynaya baksınlar. Biz bir şeyi kayda geçirdiğimiz zaman bu iş bitmiştir.

Türkiye'de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa dayanarak millete zulüm etmemesi için bunu koruyacağız. CHP bundan kendine bir şey çıkarmaya çalışıyor. Bundan sana bir şey çıkmaz. Kemik de düşmez. " dedi.

YARGI REFORMUNUN İKİNCİSİ

İçinde ceza indiriminin de olduğu ikinci yargı paketi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yargı Reformu'nda ikinci paket hazırlanıyor. Denetimli serbestlik süresi yeniden belirleniyor. " dedi.

Mahkumlara af tasarısının detayları belli oldu. Detaylar için Tıklayın

İCRA İLE ÇOCUKLARIN ALINMASI

Çocukların anne babaya tesliminin icra ve iflas sisteminin dışına çıkartılması konusu da ikinci pakette yer alıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA