Seçimlerin 2023'te Hangi Ayda Yapılacağı Açıklandı

AK Parti'den seçimlerle ilgili açıklama geldi. Parti Grup Başkavekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada seçimlerin 2023 yılında hangi ayda yapılacağını söyledi.

Seçimlerin 2023'te Hangi Ayda Yapılacağı Açıklandı

Seçimler için tarih açıklaması.

AK Partili Mehmet Muş, bugün düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Vergi ve prim borcu olanlara yapılandırma müjdesi veren Muş, seçimler için Haziran 2023 tarihini verdi.

VERGİ AFFI YOK

Muş, vergi affının gündemde olup olmadığı sorusuna, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı bir çalışmamız var. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz" şeklinde cevap verdi. 

Muş, meslek kuruluşlarına ilişkin soru üzerine kuruluşların yapılarının antidemokratik olduğunu savunarak, "Bizim amacımız bunların demokratik ve temsilin daha sağlıklı hale gelmesi, farklı fikirlerin temsil edileceği hale gelmesini teşvik etmektir. Kararı meslek mensupları verecektir" şeklinde konuştu.

HDP PKK İLİŞKİSİ AÇIKLAMASI

Eski HDP Milletvekili Altan Tan'ın 'HDP ile PKK'nın ilişkisini saklamak beyhude çabadır' açıklamalarına ilişkin de Muş, "Malumun ilanı olarak değerlendiriyoruz. Altan Tan HDP'den iki dönem milletvekilliği yapmış birisi. Bugün artık bu gizlenemez bir noktaya gelmiş durumda" değerlendirmesini yaptı.

SEÇİMLER HAZİRAN 2023 'TE

Erken seçimle ilgili soruya Muş, "Bizim gündemimizde yok. 2023 yılına hazırlanın, 2023 Haziran ayına hazırlıklarını yapın. Milletin karşısına çıkın, milletten hangi yetkiyi alırsanız ona göre hareket edersiniz" yanıtını verdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA