PTT Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Sorusu Bakan'a Soruldu

TBMM Plan ve bütçe Komisyonu'nda PTT 2020 yılı personel alımı sorusu Bakan Adil Karaismailoğlu'na soruldu.

PTT Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Sorusu Bakan'a Soruldu

PTT personel alımı sorusu bakana soruldu.

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmelerine katılan ve bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunu yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önemli ifadeler kullandı. Bütçe görüşmeleri sırasında komisyon üyesi milletvekilleri, PTT'nin 2 yıldır personel alımı yapmadığını ve personel alımının ne zaman yapılacağını sordu.

Adana Milletvekili Tulay HATIMOĞULLARI ORUÇ , Bakan Karaismailoğlu'na, "PTT’de her kademede hizmet gören PTT emekçileri mutsuz, büyük bir endişe ve yoğun iş yükü altında eziliyorlar. Hele pandemi koşullarında hastalık bulaşı en fazla olan mesleklerden birisi olduğunu biliyorsunuz." dedi ve  "PTT personel eksikliği nedeniyle de iş göremez hâle gelmiş durumda, acil olarak PTT’ye personel alımı yapılmalı" ifadesi ile personel alımı yapılmasını istedi. Adayların bu konuda taleplerinin olduğunu söyledi.

Adana Milletvekili Ayşe SİBEL ERSOY ise PTT çalışanlarının sorunlarını dile getirerek, "PTT personelinin tek statüde istihdam sistemi içinde tamamının 399 sayılı KHK kapsamında güvenceli şekilde istihdam edilmesiyle ilgili çalışma var mıdır? Bakanlığınızın PTT personelinin özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili hangi çalışmalar yapılmakta?" dedi.

BAKAN  "YAZILI CEVAP VERECEĞİM" DEDİ

PTT personel alımı ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda Bakan Karaismailoğlu'na sorular soruldu ancak Bakan soruya yazılı cevap vereceğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, milletvekillerinin art arda sorduğu sorulara, "Diğer soruların da cevapları yazılı olarak tüm arkadaşlarımıza verilecek tir. Söylediğimiz gibi, hiçbir soruya verilemeyecek cevabımız yoktur." dedi.

PTT PERSONEL ALIMI CEVABI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN