Mehmet Özhaseki'den 'Lanet Olsun Oylarınıza' Sözleri Sonrası İlk Açıklama: Aşırıya Gitmiş Olabilir

AK Parti Genel Başkanı Özhaseki, geçen hafta söylediği sözlerinin ardından bir açıklama yaptı ve sözünden geri adım atarak aşırıya gitmiş olabilir dedi.

Mehmet Özhaseki'den 'Lanet Olsun Oylarınıza' Sözleri Sonrası İlk Açıklama: Aşırıya Gitmiş Olabilir

Özhaseki'den lanet olsun oylarınıza açıklaması.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve son yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz gün bir açıklama yapmıştı. Açıklaması gündemde çokça konuşulan Özhaseki,  CHP ve HDP'ye yönelik olarak "Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya tepkiler geldikten sonra bir açıklama yapan Özhaseki, aşırıya gitmiş olabilir ifadesini kullandı. Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek 'e  açıklamalarda bulunan Mehmet Özhaseki, "Evet 'lanet olsun' kısmı aşırıya gitmiş olabilir. HDP'nin tavrını anlayabiliyorum ama CHP'lilerin bir kez olsun HDP'ye 'terörle aranıza mesafe koyun' dememesini anlamakta zorlanıyorum. Evet, aşırıya gitmiş olabilir. 'Vatandaşa lanet olsun' olmaz, kabul edilemez. Oy veren neticede gariban vatandaş. Bölgede bir sürü çile çekmiş. Konuşma heyecanıyla, duruma olan isyanla o ifadeyi kullanmış olabilirim. Ancak kastettiğim oy veren vatandaş değil." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA