Mahkumlara Af İçin Son Dakika Gelişmesi: Vekiller Mesai Yapacak

Son dakika haberi: Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi için son dakika açıklaması geldi. AK Parti 'den yapılan açıklamada, hafta sonu da çalışılacağına yer verildi.

Mahkumlara Af İçin Son Dakika Gelişmesi: Vekiller Mesai Yapacak

Son dakika : AK Parti 'den infaz düzenlemesi açıklaması.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin bir son dakika açıklamasında bulundu. Zengin yaptığı açıklamada infaz düzenlemesi ile ilgili  ''İnfaz düzenlemesi için MHP grubuyla birlikte cumartesi ve pazar günü de çalışmaya karar verdik.'' açıklamasında bulundu.

TBMM BUGÜN TOPLANIYOR

Normal haftalık mesaisi Salı-Çarşamba-Perşembe olan TBMM Genel Kurulu, infaz düzenlemesi için bu hafta ekstra çalışacak. Bugün de çalışacak genel kurul , infaz yasasının çıkması için hafta sonu da toplanacak. 

TBMM 'nin önceki günkü oturumunda Başkan, "Değerli milletvekilleri gündemimizde başka bir iş bulunmadığından, alınan karar gereğince, kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 10 Nisan 2020 Cuma günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum. Hepinize iyi geceler dilerim." demişti.

10 MADDESİ KABUL EDİLDİ

Toplamda 70 maddeden oluşan infaz düzenlemesinin 10 maddesi kabul edildi. TBMM 'de görüşülen 10 maddenin ardındna sıra, bugün diğer maddelere gelecek. Tüm maddelerin tek tek görüşülmesi sonrası infaz düzenlemesi oylanacak. 

Oylamada 360 oy alması halinde düzenleme yasalaşacak. 

İnfaz düzenlemesinin tam metni için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA