Hükümetten KHK'lılar Hakkında Açıklama

KHK 'lılarla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 'tan açıklama geldi.

Hükümetten KHK'lılar Hakkında Açıklama

KHK'lılar hakkında flaş a çıklama.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 'tan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlere ilişkin açıklama geldi.

Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş ’ın canlı yayın konuğpu olan Kurtulmuş , KHK 'ıllarla ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu.

Eşit Ağırlık Özel adlı programa katılan Kurtulmuş , KHK 'lılar için gözyaşı dökülmemesi gerektiğini söyleyerek şunları söyledi:

“KHK adına konuşanlara da bu millet adına şu ricada bulunuyorum. Yani sanki hiç 15 Temmuz olmamış gibi, (sunucu Erdoğan Aktaş’a dönerek ve silah işareti yaparak) siz yaşadınız televizyon kanalında burnunuzun dibinde o darbeci askerlerle karşılaştınız. Sizi ordan kurtaran o milletin bağrışlarını, ‘Ya Allah, bismillah, Allah-ü Ekber” sadalarını dinlediniz. (Erdoğan Aktaş: Biz de direndik.) Siz de direndiniz. Medyanın büyük kısmı direndi. Bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Hiç bunlar olmamış gibi… Eğer darbe olsaydı KHK diye şikayet edenlerin büyük çoğunluğu darbeci hükümetin önemli yerlerine gelmeyecek insanlarmış gibi… Bunlara gözyaşı dökmenin, bunlara ağıtlar yakmanın yanlış olduğunu kanaatindeyim."

KHK 'YI DOĞRU BİR ZEMİNDE TARTIŞMAK LAZIM

Kurtulmuş açıklamasını, "Ama kusura bakmayın, örgüt üyesi adam öldürmemiş. Biz hep büyük suç işleyen, örgütsel suç işleyen.. ya da bomba atmamış, bu adamları şey yapacaksak… o zaman bu devasa terör örgütünü nereye koyacağız. Bütün suçu o zaman getirip o gün uçakları kaldıran, uçakları kaldırma talimatı veren, sizin televizyon kanalınızı basan gibi fiilen o olaya… o da kaç kişidir. Kaç yüz kişidir. O zaman terör örgütünü tamamen minimal bir terör çetesi haline getirmiş olursunuz ki terör örgütünün arkasındaki ana güçle mücadele etmek mümkün olmaz. Dolayısıyla KHK’yı doğru bir zeminde tartışmak lazım.” şeklinde sonlandırdı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA