Güvenlik Soruşturması Kanun Teklifi TBMM'de (Memur-Polis-Asker Olmak İsteyenler Dikkat)

Kamuya memur personel, polis ve asker alımında istenen güvenlik soruşturması AYM tarafından iptal edilmişti. İptal kararı sonrası bir son dakika gelişmesi yaşandı. TBMM 'den alınan son dakika bilgilerine göre AK Parti , güvenlik soruşturması için kanun teklifini hazırladı. Hazırlanan kanun teklifinin metni haberimizde.

Güvenlik Soruşturması Kanun Teklifi TBMM'de (Memur-Polis-Asker Olmak İsteyenler Dikkat)

Güvenlik soruşturması kanun teklifi TBMM 'de.

Geçtiğimiz ay Anayasa Mahkemesi flaş bir karara imza attı. AYM tarafından 29 Kasım 2019 günü yayımlanan kararada , kamuya memur alımında güvenlik soruşturmasının yasaya aykırı olduğu ve yürütmenin durdurulması gerektiğine yer verildi. 

Karar sonrası ne olacağı merak ediliyordu. Hükümet tarafından yapılan açıklamada güvenlik soruşturması için kanun teklifi hazırlanacağına yer verildi.

YASA TEKLİFİ TBMM'YE GELDİ

Güvenlik soruşturması meselesi ile ilgili bir kanun teklifi hazırlandı. AK Partili vekillerin imzasını taşıyan kanun teklifi TBMM 'de plan ve bütçe komisyonuna geldi. 

İşte komisyona gelen kanun teklifinin tam metni >

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi  önümüzdeki günlerde Plan Bütçe Komisyonu 'nda görüşülecek. PBK 'dan geçmesi sonrası kanun teklifi TBMM Genel Kurulu 'na gelecek. Buradan da geçmesi sonrası kanun teklifi Resmi Gazete 'de yayımlanıp yürürlüğe girecek ve kamuya memur alımında güvenlik soruşturması tekrar getirilecek.

Peki sizce güvenlik soruşturması yeniden gelmeli mi gelmemeli mi? Yorum kısmı aşağıda 

SÜREÇTEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN