Erdoğan'dan O İsme: "Kes Ulan"

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde flaş bir yazı kaleme aldı. Selvi, Erdoğan 'ın MGK 'da elini masaya vurduğunu ve dönemin Jandarma komutanına sert çıkıştığını söyledi.

Erdoğan'dan O İsme: "Kes Ulan"

Cumhurbaşkanından o isme: "Kes ulan"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün grup toplantısında FETÖ 'nün siyasi ayağının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün yaptığı açıklamada, FETÖ 'nün siyasi ayağının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Art arda gelen açıklamalar sonrası ortalık kızıştı. Bu açıklamalar sonrası Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi yazısında  flaş detaylara yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemde gerçekleşen Milli Güvenlik Toplantısı sırasında elini masaya vurup dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'a "Kes ulan" diye bağırdığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın kimi durumlarda Genelkurmay Başkanlarına sert çıkışlar yaptığını yazan Selvi, bu çıkışlardan bazı örnekler verdi. 

SEN Mİ YÖNETECEKSİN BEN Mİ?

27 Nisan 'da yayımlanan e-muhtıra olarak tarihe geçen bildiri sonrası telefonuna çıkmayan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, 28 Nisan günü açıklama yapılacağı bilgisini alınca dönemin Başbakanı Erdoğan 'ın telefonuna dönüş yapıyor. Erdoğan' ın telefondaki ilk sözü 'Paşa, bu ülkeyi sen mi yöneteceksin, yoksa ben mi?' oluyor" 

ELİNİ MASAYA VURUP "KES ULAN" DEDİ

Selvi bir diğer olayı da şu şekilde aktardı:

"Bir MGK toplantısında ise Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur hükümeti itham eden bir konuşma yapıyor. Başbakan'ın uyarmasına rağmen Eruygur aynı tonda konuşmasını sürdürünce, Erdoğan masaya vurup 'Kes ulan!' diye bağırıyor."

"OTUR OTURDUĞUN YERDE"

Balyoz davasında 102 asker hakkında tutuklama kararı verilince Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, soluğu Dolmabahçe 'de Erdoğan'ın yanında alıyor.

Gelişmelerden dolayı Erdoğan rahatsız ama  Koşaner o denli sert bir üslupla konuşuyor ki, Başbakan bundan rahatsız oluyor. Başbakan'ın bunu hissettirmesine rağmen Koşaner aynı tonda konuşmasını sürdürünce Erdoğan, 'Otur oturduğun yerde, ne yapacaksın? Bizi cemselere doldurup Selimiye Kışlası'na mı götüreceksin' diye uyarıyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA