'Ekonomik Kriz Yok' Diyen AK Partili Sorgun: "Açım Diye Geliyorlar İş Beğenmiyorlar"

AK PArtili Ahmet Sorgun, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Türkiye'de ekonomik krizin olmadığını , AK Parti'ye güvenin tam olduğunu söyledi ve Türkiye'de işsizlik olmadığını , iş beğenmeme olduğunu söyledi.

'Ekonomik Kriz Yok' Diyen AK Partili Sorgun: "Açım Diye Geliyorlar İş Beğenmiyorlar"

"Türkiye'deki sorun işsizlik değil iş beğenmeme"

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Türkiye'deki sorunun işsizlik değil "iş beğenmeme" olduğunu söyledi.  Kanal 42  adlı televizyona konuk olan ve gündmee ilişkin açıklamalarda bulunan Sorgun, Türkiye'de iş beğenmeme olduğunu savundu.

"EKONOMİK KRİZ YOK"

Türkiye'de ekonomik krizin olmadığını söyleuen Sorgun, halkın AK Parti'ye güveninin devam ettiğini  söyledi. 5 yıldır mecliste olduğunu, bu süreçte muhalefetin sürekli 'öldük bittik' dediğini söyleyen Sorgun şunları söyledi:

"6 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 referandum, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Demokraside ölçü ne? Ölçü, halkın verdiği destek. Bütün bu seçimlerde AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan en önde çıkmıştır. Belki en çok tartışılan yerel seçimlerde bile açık ara AK Parti aldığı oya göre önde olmuştur. Halkımızın güveni devam ediyor. Bugün yapılan anketler de bunu gösteriyor"

"CUMHURBAŞKANIMIZ ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAZ"

"Ekonomide problem yok diyemeyiz" diyen Sorgun, salgın nedeniyle tüm dünya ekonomilerinin kötü olduğunu söyleyerek, "Bu süreçten olumsuz etkilenmedik demek, kafamıza kuma gömmek olur ama Türkiye'de bir kriz yok. Biz, şunu biliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın iki özelliği benim için çok önemli. Cumhurbaşkanımız, Allah'tan başka kimseden korkmaz. Bir de bir konuda sonuna kadar çalışır. Sonra da tevekkül eder. Ekonomik alanda da bu böyle. Herkesi değerlendirmeye çalışır. Sonuçta bir karar verir ve yoluna devam eder. Farklı cephelerde mücadele veriyoruz, bu neyle olur? Ekonomi ile olur. Kriz varsa biz pandemi sürecinde insanlara nasıl destek verdik? Tarihin en yüksek konut alımını yaptık. Sıfır araç alımı için 3 ay 6 ay sonrasına vatandaşa gün veriliyor" dedi.

"İŞSİZLİK YOK İŞ BEĞENMEME VAR"

Sorgun, işsizlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "50 yıldır cemiyetin içindeyiz. Konya'da sanayiye gidiyorum. Sanayici 'Eğer Suriyeliler olmazsa sanayi bitti' diyor. Ağır iş kollarında çalışanların çoğu nereli? Suriyeliler. Köylere gidiyoruz, 'Afganlılar olmazsa, köylerde çoban yok' diyorlar. Bize 'yandım, bittim, işsizim, açım' diye gelenler oluyor. Bir işadamını arıyorum. 'Birisini göndereceğim' diyorum, hemen gönder diyorlar. Bize iş için gelenler sonra 'belediye olmaz mı, hastane olmaz mı diyor' Bu iş beğenmeme. Bizim zihniyet olarak bir değişim yaşamamız gerekiyor. 'Ben asla tulum giyemem' diyorlar. Ne yapacaksınız? '08.00-17.00 çalışacağım, Cumartesi-Pazar tatil olacak, önümde internet açık olacak' anlayışı var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA