Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Peygamberimize Yönelik Alçaklıklar Gördük. Kutsalları Aşağılamanın Özgürlükle Alakası Yok"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde Fransa'da fikir özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimize yönelik alçaklıkları sizler de yakından takip ediyorsunuz. İnsanların kutsallarını aşağılamanın özgürlükle alakası yoktur. Çünkü düşünce farklıdır, hakaret farklıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Peygamberimize Yönelik Alçaklıklar Gördük. Kutsalları Aşağılamanın Özgürlükle Alakası Yok"

Erdoğan'dan İslamofobi'ye tepki.Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23. Yıllık Kongresi'ne video konferans yolu ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongreye katılanlarla birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

"Türkiye'deki 83 milyon kardeşinizin selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Sizlerin vasıtasıyla dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize, dostlarımıza, büyük bir heyecanla toplantımızı takip eden mazlum ve mağdurlara, selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum." diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23. Yıllık Kongresi'nin başarılı geçmesi temennisinde bulundu ve kongrenin İslam Alemi için hayırlara vesilne olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gönül isterdi ki, bu güzel buluşmayı, yüz yüze gerçekleştirelim, siz kardeşlerimle ruberu hasbihal edelim. Ancak tüm dünyayla beraber ülkelerimizi de etkileyen koronavirüs salgını, bu sene böyle bir kucaklaşmaya izin vermiyor. Bu yıl hem bu tarz programlarımızı hem de cihanşümul kardeşliğimizin timsali olan bayramlarımızı biraz buruk yaşıyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA