Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleceğimiz Parlak, İstikbalimiz Aydınlıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı çalışanları ile iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleceğimiz Parlak, İstikbalimiz Aydınlıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı çalışanları ile iftar programında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

YENİ YARGI REFORMU

Bu paket 2002'den beri Adalet sistemimizin eksikliklerinin giderilmesi için harekete geçirdiğimiz reformların en son örneği. Göreve geldiğimiz andan itibaren İnfaz Koruma Memurlarının yıpranma paylarından, mübaşirlerimizin GİH'e alınmasına, hakim ve savcılarımızın özlük haklarına, modern adalet saraylarının inşasına kadar her alanda tarihi nitelikte iyileştirmeler yaptık. Son reform paketiyle yargının bağımsız ve tarafsızlığını güçlendirmeyi, hak aramayı kolaylaştırmayı, adalette yaşanan gecikmelerin önüne geçmek istiyoruz. Adalet sisteminin işleyişini güçlendirmek, yargıya güvenin en üst düzeye çıkarılması önceliğimiz olacaktır. 

AĞIR BEDEL ÖDEMİŞ BİR ÜLKEYİZ

Adalet sisteminden kaynaklanan hataların, gecikmelerin bedelini ağır ödemiş bir ülkeyiz. Bu ülke sözüm ona adaleti tesis adına evlatlarının bir sağdan bir soldan dar ağacına gönderildiği çok acı günler yaşadı. Bu millet bebek, köpek davası gibi davalarla başbakan ve bakanların asıldığı, şehit edildiği utanç davalarına şahit oldu. 17-25 Aralık sürecinde yaşanan hukuk katliamları ise yargının bir dönem oligarşik, örgütlü bir yapının nüfuz alanına girmesinin can yakıcı sonuçlarıdır. Türkiye'nin bir daha benzer hataları tekrarlama lüksü yoktur.

Şüphesiz yargıya güveni perçileyecek olacak yegane faktör, mahşeri vicdanı rahatlatacak kararlar vermesidir.  Her hal ve şartta Türk yargısı bir çıkar grubu, ideoloji, siyasi topluluğun değil, Türk milletinin yargısı olmalı, sadece Türk milleti adına karar vermelidir. Bu hedefe ulaşabilmemiz için siyasetçilerle beraber, yargı mensuplarımıza da önemli sorumluluklar düşüyor. Geciken adalet adalet değildir. Önümüze gelen her dosyanın içerisinde bir insanın hikayesi, istikbali ve kaderi bulunuyor. 

NE TEK BİR VATANDAŞIMIZIN HAKKINI YİYECEK, NE DE TEK BİR VATANDAŞIMIZIN HAKKININ YENMESİNE GÖZ YUMACAĞIZ

Ne tek bir vatandaşımızın hakkını yiyeceğiz, ne de tek bir vatandaşımızın hakkının hukukunun yenilmesine göz yumacağız. 82 milyonun her bir ferdi için adaleti tesis etmenin gayretinde olacağız. Cezasızlık algısının toplumumuzda yaygınlaşmasına asla müsade etmemeliyiz. Böyle bir algının yaygınlaşması, adaleti başka yerde başka güç odaklarında aramalarına yol açar. Bu devletin bekasına en büyük tehdittir. Adalete güvenin sarsıldığı toplumda barış, huzur, istikrar kalmaz. 

ESKİ TÜRKİYE'YE ALIŞANLAR YENİ TÜRKİYE'YE ALIŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Tam 6 yıl önce gezi olaylarıyla fitili ateşlenen bu süreç, 17-25 Aralık girişimi, bölücü örgütün çukur eylemleri, DEAŞ terörü, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve ekonomik saldırılarla bugüne kadar geldi. Özellikle bir gerçeğin altını çizmem gerekiyor. Atlattığı her badirenin altından ülkemiz yeni bir engelle karşılaştı. Sabotajların dozu arttı. Biz milli bekamıza yönelik kararları kendimiz verdikçe, Suriye'de, Irak'ta , Ege ve Akdeniz'de adım attıkça bu tür teşebbüsler devam edecektir. Eski alışkanlıkları kısa sürede değiştirmek kolay değildir. Ülkemize karşı gösterilen yersiz , zamansız tepkilerin sebebi budur. Eski Türkiye'ye alışanlar, yeni dönemi anlamakta zorlanıyorlar. Biz er ya da geç, yeni Türkiye'yi kabullenme sorununun aşılacağına inanıyoruz. Bu kabullenme dönemi atlatıldığında ülkemizin önünde yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. 

HER İMTİHAN AYNI ZAMANDA BİR İMKAN, BİR FIRSATTIR

Her imtihan aynı zamanda bir imkan, bir fırsattır. Bu imtihan sürecinden de başarıyla çıktığımızda ülkemiz 2023 hedefleriyle 2053 , 2071 vizyonuyla ivme yakalayacaktır. Geleceğimiz aydınlık, istikbalimiz parlaktır. Felaket tellallarına prim verilmemesini rica ediyorum. Tüm vatandaşlarımızdan ülkenin potansiyeline güvenmesini istirham ediyoruz. 2200 yıllık devlet geleneğimiz boyunca aşılmaz denilen nice engeli aşmış bir milletiz. Biz 1071'den beri ebedi vatanımız olan bu coğrafyada tarihin en zor sınamalarına , en büyük saldırılarına maruz kalmış bir halkız. Hiç bir başarımız bize altın tepside sunulmadı. Ekonomi , siyaset, dış politika, savunma, terörle mücadele hiç bir zaman dikensiz gül bahçesi olmaz. Yükselttiğimiz her zafer sancağının altında aziz şehitlerimizin kanı, milletimizin fedakarlığı bulunuyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA