Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı! ÖTV Konusunda Gerekirse Süreyi Uzatırız

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esnaf ve Sanatkarları ile İftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı! ÖTV Konusunda Gerekirse Süreyi Uzatırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: UBER'in Korsan Taksicilikten Farkı Yok

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esnaf ve Sanatkarları ile İftar programında konuştu. Burada UBER konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki literatürde UBER diye bir şeyin olmadığını, UBER'in korsan taksicilikten farkının olmadığını , UBER konusunun Türkiye Cumhuriyeti'nde bittiğini söyledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok, UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bizde bitmiştir, böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Taksiciler ile UBER şoförleri arasında şiddete varan tartışmalar meydana gelmiş, UBER ile ilgili düzenlemeye gidilmiş ve yasaklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, ÖTV ile ilgili de açıklamalarda bulundu. ÖTV ile ilgili talepler olduğunu bildiklerini önümüzdeki ay sona erecek uygulamanın uzatılabileceğini söyledi. Erdoğan, "Gençler, kadınlar, engelliler için ilave destekler getirdik. Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay biten bu uygulamayı uzatabiliriz. SGK ödemeleriniz konusunda hassasiyet göstermenizi istiyorum.Taksiler konusunda hala şikayetler geliyor. Dijitalleşmenin kaçınılmaz bir sonucu olarak geliştirilen ve milli bir yazılım olan itaksi uygulaması şehiriçi ulaşımda büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır." dedi.