Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı! '10 Bin Kişiye İş, 2400 Kişiye Kadro'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı! '10 Bin Kişiye İş, 2400 Kişiye Kadro'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde görev yapacak sandık görevlilerini uyardı. Tüm teşkilatın dinç olması gerektiğini söyleyen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, sandık görevlilerinin görev yerleri ve tanımlarının doğru belirlenmesi gerektiğini, vakit kaybına yer olmadığını belirtirken, ekonomiye ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu. Şeker Fabrikalarının satışının ardından muhalefet partilerinin NBŞ konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan Erdoğan, Nişasta bazlı şeker üretim kotasının arttırılmasının beklendiğini fakat bunu düşürüleceğini, vatandaşın sağlığına zarar verecek her türlü maddeye karşı mücadele yapılacağını söyledi. Türkiye'deki kömür üretiminine ilişkin de çeşitli veriler paylaşan Erdoğan, Soma'da çeşitli şirketlerde görev yapan işçilerin TKİ'ye devredilecek şirketlerde kadrolu kamu işçisi olarak görevlendirileceğini, bu kişilerin maaşları ve çalışma şartlarının aynen korunacağını söyledi.  SMA hastalarını ve SMA hastası ailelerini yakından ilgilendiren açıklamalarda da bulunan Erdoğan, SGK'nın SMA'ın tüm tiplere ilaçlarını geri ödeme sistemine dahil ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugünde burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 2001 yılında yayımlanan şeker kanununda NBŞ kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti, biz bu kotayı geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük, bir adım daha atıyoruz, NBŞ kotasını yüzde 2.5 'a düşürüyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan Nişasta bazlı şeker kotasını düşürmüş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşması için üzerimize düşeni yapıyoruz.

Bir başka müjdemiz , kömür üretimiyle ilgili. Şu anda Türkiye'de kömür üretimi 20 milyar tona ulaştı. Bu amaçla bakanlığımıza bağlı kurumlarımıza ait 7 sahayı daha işletmeye açarak, kömür üretimini arttırdık. Geçtiğimiz yıl 101 buçuk milyon ton kömür üretimiyle cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu vesileyle Manisa Soma'daki kardeşlerimize müjde vermek istiyoruz. Buradaki sözleşmeler sona ermek üzeredir, buradaki madenler TKİ'ye ait bir şirket tarafından işletilecektir.

Buradaki işçilerin tamamı kadrolu olarak (2400 işçi) aynı maaş ve şartlarda çalışmaya devam edecektir. Soma'daki yeni işletmeye açılacak sahalarda yatırımcılarımız 10 bin kişiyi istihdam edecek. Doğalgaz almayan ilimiz de kalmayacak. Böylece nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgaz konforundan faydalanabilir hale gelecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SMA Hastalarının tüm tiplerde ilaçlarının geri ödeme sistemine dahil edildiğini söyledi.