Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığını Bırakacak İddialarına Cevap Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini güvendiği bir isme vereceği iddialarına AK Parti'den cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığını Bırakacak İddialarına Cevap Geldi

Erdoğan Genel Başkanlığı bırakacak iddialarına cevap.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin de löşesine taşıdığı iddiada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığını bırakacağı iddia edilmişti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir bu konu ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yeni kongrede Erdoğan'ın aday olmayacağı , başka birinin AK Parti Genel Başkanı olacağı iddialarını değerlendiren Kandemir , bunun söz konusu olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

"En ufak bir ihtimal söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanımız bizim hareketimizin doğal lideri, aynı zamanda Genel Başkanımız hem parti teşkilatlarımızın hem partimizin en büyük gücü ve bizim ilhamımız, bir yanıyla en büyük gücümüz, aynı zamanda ilhamımız. Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanlığında bizim daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz ve başaracak çok hedefimiz var önümüze koyduğumuz. Yani bunların tabii nereden doğduğunu hiç bilemiyorum ama asla böyle bir şey söz konusu değil."

Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz aylar yazdığı haberinde "Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok." demişti.