Bülent Arınç'a Cumhurbaşkanlığında Görev-İşte Alacağı Maaş

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulan Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atandı. İşte Arınç 'ın alacağı maaş.

Bülent Arınç'a Cumhurbaşkanlığında Görev-İşte Alacağı Maaş

Bülent Arınç 'a yeni görevinde 13 bin TL maaş.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atandığını söylemişti. 

10 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 1 No 'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ’nde yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun kurulmasının önü açıldı. Resmi Gazete 'de 15 Mayıs' ta yayımlanan söz konusu kararnamede “Millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Yine aynı kararnameye göre, kurulun üyeleri, çalışma esasları ve yapılacak ödemelerin de Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesi yönünde karar kıldı. İndependent Türkçe ’de yer alan hjabere göre  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesin' de kurulan 10 'uncu kurul. Bundan önceki 9 Politika Kurulu'na 76 üye atandı. Her birine yapılacak ödeme yine 1 numaralı kararname ile belirlenmiş durumda. Memur maaş katsayısı baz alınarak yapılan hesaplamaya göre Kurul üyelerinin her birine ayda yaklaşık 13 bin TL ödeniyor. Bu yılın bütçesinde, kurul üyeleri için ayrılan ödenek ise 12 milyon TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA