Binali Yıldırım Tepkiler Sonrası O Tweet'i Sildi (Ekümenik patrik nedir?)

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım , Twitter 'da paylaştığı gönderisini sildi ve ekümenik patrik kelimelerini silip paylaşımı yeniden yaptı.

Binali Yıldırım Tepkiler Sonrası O Tweet'i Sildi (Ekümenik patrik nedir?)

Binali Yıldırım Tweet'indeki Ekümenik Patrik ifadesini sildi.

Önceki gün bir paylaşım yapan AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, gelen tepkiler sonrası paylaşımını sildi ve yeni bir paylaşım yaptı. 

Binali Yıldırım sosyal paylaşım platformu  Twitter’daki hesabındna yaptığı paylaşımında , Fener Rum Patriği Bartholomeos ’u  Türkiye’nin resmi olarak tanımadığı “ekümenik patrik” sıfatıyla selamladı. 

Binali Yıldırım, “ekümenik patrik” paylaşımına sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Yıldırım sildiği paylaşımdan ‘ekümenik’ ifadesini çıkararak yeniden paylaştı.

Yıldırım 'ın ilk paylaşımı şu şekildeydi:

Düzenlenmiş Tweet ise şu şekilde;

“İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi Ekümenik Patriği ve İstanbul Başpiskoposu Patrik Bartholomeos’un isim gününü kutluyor, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”

İlk anlamı Ortadoks, Protestanve Katolik kiliselerin tek bir kilise haline gelmesi olan Ekümenik Patriği 'nin  ikinci anlamı, Fener Rum Patrikhanesi’nin muhtar ve eşit Ortodoks kiliseleri arasında onursal önceliğidir. Fener Rum Patrikhanesi bu unvanı ile Ortodoks kiliselerinin birliğini gerçekleştirmeye çalışmaktadır.